Bloghopper
Image default
Internet

Welke soorten internet zijn er?

We kunnen ons bijna geen leven meer zonder voorstellen… Zonder internet. Niet alleen gebruiken het veelvuldig voor ons werk, maar ook thuis gebruiken we het veelvuldig. De kinderen gebruiken het voor school, een groot deel van ons sociale leven loopt via internet en we kijken massaal digitaal TV. Geen wonder dus, dat het best belangrijk is dat je zeker weet dat je een goed internet abonnement hebt om in al deze behoeftes te voorzien. 

Verken eerst de verschillende internet verbindingen

Om het meest geschikte internet abonnement te kiezen kun je het beste alle internet providers vergelijken. Maar voordat je dat gaat doen, is het belangrijk dat je eerst weet welke verschillende soorten internet er zijn. Wij leggen het je kort uit.  Allereerst is er internet via een DSL verbinding. Deze afkorting staat voor Digital Subscriber Line. Hierbij maak je gebruik van het internet via een koperdraad verbinding, dit is de telefoonaansluiting. De verbinding wordt gemaakt via een DSL kabel. Daarnaast bestaat er ook internet via de kabel. Bij deze verbinding komt internet binnen via de COAX-kabel, ook wel de TV-kabel. Aan deze TV-kabel wordt een modem verbonden, waardoor je verbinding met internet krijgt.  Tot slot is er internet via glasvezel. Bij glasvezel worden data en signalen met de snelheid van licht door een vezel geschoten. Doordat de vezels van glas zijn kaatsen de signalen tegen de binnenkant. Dit levert een hoge kwaliteit internet op, omdat er weinig tot geen kwaliteit verloren gaat.

Voor en nadelen van elk soort internetverbinding

Welk soort internet voor jou het beste werkt, hangt af van je wensen en van je woonplaats. Wij zetten de voor- en nadelen per verbinding voor je op een rij.

DSL internet. Voordelen: vrijwel overal beschikbaar, relatief goedkoop, meerdere aanbieders. Nadelen: zwakker signaal wanneer je verder van wijkcentrale woont, tv kijken van invloed op internetsnelheid.  

Kabelinternet. Voordelen: op veel plekken beschikbaar, goede internetsnelheid en stabiel netwerk. Nadelen: weinig aanbieders, vaak verplicht tot afnemen TV abonnement.

Glasvezel internet. Voordelen: hoge kwaliteit en snelheid, upload- en downloadsnelheid zijn gelijk. Nadelen: (nog) niet overal beschikbaar, beperkte keuze providers. 

Laat je goed adviseren

Zoals je hiervoor kunt lezen is er nogal wat keuze als het gaat om een internetverbinding. En dan zijn al deze verschillende soorten ook nog eens verpakt in verschillende abonnementen. Het is daarom goed om verschillende providers en soorten abonnementen met elkaar te vergelijken. Een van de betere vergelijkingssites waarop je dit kunt doen, is de Breedbandwinkel. Hier kun je niet alleen per woongebied de beste abonnementen vergelijken, je kunt bij de Breedbandwinkel ook de abonnementen afsluiten met een mooie gegarandeerde cashback.