Bloghopper
Image default
Internet

Hoe creëer je goede content?

Je creëert goede content door je content in handen te laten van Crossphase! Neee grapje! Het is wel zo maar hé we hoeven onze eigen kwaliteiten niet te onderschatten. Na het lezen van de onderstaande tips kan je ook zelf op eigen kracht en met behulp van je eigen brein je content naar een hoger niveau tillen!

Schrijfwijze

Tip numero uno is let op je schrijfwijze. De manier waarop je schrijft zal of een lezer meesleuren in je verhaal of de lezer laten afhaken. Stel je schrijft op een strakke manier en houdt je netjes aan het ABN, dan zal je heus wel lezers trekken. Je content is natuurlijk grammaticaal en spellinggewijs in orde. De informatie klopt en je hebt vertelt wat je wilt vertellen. Echter is je schrijfwijze voor de meeste mensen te monotoon en kan het zelfs als saai opgevat worden. Het is de bedoeling dat je je lezer aantrekt en de lezer fijn door de content heen gaat. Je kan bijvoorbeeld wat Engelse woorden of zinnetjes door de content heen gooien. Dit schudt de lezer meteen wakker en is net iets anders tussen het Nederlands. Stel je wilt niet met talen spelen dan kan je ook proberen om een aantal zinnetjes op te schrijven zoals jij ze zou uitspreken tegen een vriendin. Doe alsof je een stukje schrijft aan je vriendin of vriend. Ik kan je garanderen dat je schrijfstijl een stuk speelser zal zijn dan het stuk dat je eerst had. Maak gebruik van spreekwoorden, gezegdes of voorbeelden uit het dagelijks leven om de content herkenbaar voor de lezer te maken.

Anekdote

Begin je verhaal niet door meteen met de feiten in huis te vallen. Laat de lezer met iets herkenbaars kennis maken met het onderwerp. Introduceer het onderwerp in de vorm van een kort verhaaltje. Een ander woord voor dat verhaaltje is een anekdote. Een anekdote zal ervoor zorgen dat de lezer verder zal willen lezen over het onderwerp. Het maakt niet uit hoe serieus het onderwerp is, zolang je het maar koppelt aan een situatie of voorbeeld uit het dagelijks leven. Anekdotes schrijf je meestal in de je-vorm zodat het lijkt alsof je over de lezer schrijft. Op deze manier kan een lezer zichzelf makkelijk in de schoenen laten staan van de je-persoon.

Opmaak

Een stuk tekst dat letterlijk de hele pagina beslaat zonder alinea’s of tussenkopjes zal door de lezer als lang en aantrekkelijk worden gezien. Een lap tekst zal als een hoop werk beschouwd worden en de lezer zal minder snel ervoor kiezen om het artikel te gaan lezen. Een aantrekkelijke tekst bestaat uit meerdere alinea’s en tussenkopjes om de lezer een duidelijk overzicht te kunne geven over het stuk tekst. De lezer kan zien hoeveel alinea’s er zijn en welke onderwerpen aan bod komen. Misschien heeft de lezer wel alleen maar interesse in een bepaald tussenkopje en kan dan meteen naar dat deel van de tekst scrollen en lezen.

Tips

Hoe creëer je goede content? Hoe breng je je content naar een hoger niveau? Dat doe je door a op je schrijfwijze te letten, door b je content te beginnen met een aantrekkelijke anekdote en door c genoeg aandacht te besteden aan de opmaak van jouw content!