Bloghopper
Image default
Internet

H1 ontwikkelt tool om veilig wachtwoorden te genereren en delen

Veilig wachtwoorden genereren en delen met anderen? Dat kan gratis en door iedereen met veiligwachtwoorddelen.nl. H1 Webdevelopment ontwikkelde deze tool naar aanleiding van de AVG en eigen ervaringen uit de praktijk.

Omdat er geen gegevens zoals IP-adressen, logins en namen worden bewaard op veiligwachtwoorddelen.nl, blijven gebruikers volledig anoniem. Gegevens worden ook niet gedeeld en de site maakt geen gebruik van cookies.

Er zijn meerdere tools beschikbaar voor het veilig delen van wachtwoorden, maar daarvan wisten de programmeurs bij H1 Webdevelopment niet of deze wel écht veilig zijn. Tijdens een hackathon maakten ze daarom zelf een tool. In eerste instantie wilden ze deze delen met hun klanten, maar nu is hij voor iedereen beschikbaar. Dit omdat ze de garantie kunnen geven dat het 100% veilig is.

Op veiligwachtwoorddelen.nl zijn er twee mogelijkheden: zelf een wachtwoord invoeren of een wachtwoord genereren. Het wachtwoord wordt in beide gevallen na het invoeren in een database gezet met een timestamp en url. Na het genereren verschijnt de url om het wachtwoord te delen in beeld. De andere persoon kan via de link het wachtwoord zien. Dit kan zo lang of zo vaak als de zender heeft aangegeven. Daarna wordt het wachtwoord verwijderd uit de database en werkt de link niet meer.

Over H1 Het Rotterdamse H1 Webdevelopment realiseert al meer dan 10 jaar webshops en websites, voor zowel B2C als B2B klanten, en online marktplaatsen voor start-ups, MKB en corporate organisaties. Bij veel webshops is de organisatie bekend onder haar label One Stop Webshop.

https://www.h1.nl