Bloghopper
Image default
Vakantie

Welke reisverzekering sluit ik af voor een wereldreis?

Een wereldreis is het avontuur van je leven. Veel mensen dromen ervan, maar lang niet iedereen durft het aan om zomaar een half jaar of een jaar alles achter te laten en te gaan reizen. Je kunt een wereldreis stap voor stap plannen of juist alleen wat tickets boeken en je verder in het avontuur storten. Maar hoe je het ook aanpakt, een reisverzekering is een absolute must. Want anders kan je avontuur zomaar omslaan in een nachtmerrie.

Standaard doorlopende reisverzekering

Een standaard doorlopende reisverzekering zal in de meeste gevallen wel alle dekkingen bieden die je op een wereldreis nodig hebt, zoals medische kosten, diefstal of verlies van bagage, hulp bij ongevallen, juridische hulp, enzovoort. Het probleem met een gewone doorlopende reisverzekering is alleen dat er vrijwel altijd sprake is van een maximaal aaneengesloten periode waarbinnen je op reis mag zijn. Dat is vaak een periode van 60 tot 90 dagen en dat is doorgaans niet genoeg voor een wereldreis. Weliswaar zijn er verzekeraars bij wie je de periode kunt verlengen tot bijvoorbeeld 180 dagen, maar je zit toch nog altijd aan een ‘deadline’ vast. Niet erg avontuurlijk.

Speciale reisverzekering voor lange reizen

Wil je niet van tevoren vast zitten aan een maximale reisduur, dan kun je kiezen voor een speciale reisverzekering voor lange reizen of wereldreizen. Deze werkt in principe hetzelfde als een kortlopende reisverzekering, hij gaat in op de dag van vertrek en eindigt wanneer je weer thuiskomt. Weliswaar is deze reisverzekering een stukje duurder dan een reguliere doorlopende reisverzekering, maar je bent wel verzekerd van een optimale dekking.

Enkele voorbeelden

De meeste bekende verzekeraars bieden geen specifieke wereldreisverzekering aan. Voor deze speciale verzekeringen kun je echter wel terecht bij een aantal aanbieders, die zich hierin gespecialiseerd hebben. Je kunt ze onder andere afsluiten bij:

  • Allianz Global Assistance, de Globetrotter reisverzekering
  • De Europeesche, de Lang op reis verzekering
  • Goudse Verzekeringen, de Wereldreizigerverzekering

Stel zelf je dekking samen

Bij een speciale reisverzekering voor een wereldreis kun je de dekking in principe zelf samenstellen. De verzekeraars die deze verzekering aanbieden snappen wel dat een wereldreis niet standaard is en dat je niet alles van tevoren kunt plannen. Uiteraard is het van belang om in ieder geval te zorgen voor een goede dekking van medische kosten en schade, verlies of diefstal van je waardevolle spullen. Ook een annuleringsverzekering is een zeer nuttige aanvulling, aangezien je bij zo’n lange reis nooit weet wat er in de tussentijd kan gebeuren, zowel op reis als bij de achterblijvers thuis.

http://www.reisverzekeringenvergelijken.net