Bloghopper
Image default
Vakantie

Reistips in Vietnam

Het maakt niet uit of je de voorkeur geeft aan een luxe rondreis of liever gaat backpacken, in Vietnam kan het allemaal. Het land is gelegen in Zuidoost-Azië en ligt naast Cambodja, Laos en China. Vaak wordt een vakantie in Vietnam ook gecombineerd met een bezoekje aan een van deze landen. In Vietnam zijn er een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen, we zullen ze in dit artikel voor je op een rijtje zetten.

 

Halong Bay

 

Halong Bay noemen ze niet voor niets een wereldwonder, je mag deze bestemming daarom ook echt niet overslaan. In deze baai vind je zo’n tweeduizend eilandjes die in combinatie met de groene zee en vissersbootjes een prachtig plaatje vormen. Je kunt er bijvoorbeeld één of twee nachten op een boot slapen tijdens je excursie naar Halong Bay of maak gewoon een leuke dagtrip vanuit Hanoi.

 

Sapa

 

In Sapa vind je groene rijstvelden overal om je heen, leuke dorpjes en authentieke Vietnamese bergstammen. Wanneer je echt het oorspronkelijke Azië wilt ervaren raden we je aan hierheen te gaan.

 

Mui Ne

 

Mui Ne leent zich perfect om een scooter te huren en zo de rode en witte zandduinen te gaan bezoeken. Je kunt daar dan een quad huren of bijvoorbeeld gaan sandboarden over de zandbergen. Uiteindelijk eindig je bij de prachtige Mui Ne Fairy Stream waar het witte en het rode zand op een hele mooie manier samenkomen.

 

Hoi An

 

In Hoi An vind je honderden indrukwekkende tempels, huizen en andere oudere gebouwen. Het is echt de perfecte plek voor cultuurliefhebbers. Dit stadje staat daarnaast ook bekend om de kledingmakers en de gezellige nightmarket met overheerlijk eten.

 

Nha Trang

 

Je wilt vast ook heel even alles laten bezinken wat je hebt gezien en enkel genieten van zon, zee en strand. Ga dan lekker naar Nha Trang, hier vind je alle ontspanning die je nodig hebt.

 

Vaccinaties

 

Je bent niet verplicht je te laten vaccineren voor een reis naar Vietnam, wel is het aan te raden om je te laten inenten voor DTP, Hepatitis A en B en Buiktyfus. Neem daarnaast ook genoeg Deet mee tegen de muggen.

 

Visum

 

Voordat je naar Vietnam vertrekt is het zaak dat je een visum aanvraagt. Je kunt enkel bij de luchthavens van Ho Chi Minh en Hanoi een visum bij aankomst krijgen. Het is altijd aan te raden je visum gewoon van tevoren te regelen. Dit kun je aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag.

 

333travel verzorgt de mooiste reizen naar Vietnam, op de site lees je de mooiste 333travel ervaringen.

 

https://www.dalreizen.nl/