Bloghopper
Image default
Vakantie

Activiteiten in Sunnybeach

Andere leuke avonturen die je kunt beleven op Sunny Beach

Als zitten op een strand niet helemaal je ding is en je hebt zin in avontuur, ga dan naar Marinka een dorpje net ten zuiden van Burgas en ga op een safari tour. Tijdens de tour van activiteiten wordt je meegenomen naar de wildernissen van de kust van de Zwarte Zee en de gebieden die rijk zijn aan zeldzame soorten reptielen en andere dieren. De tours zijn vooral leuk voor mensen die van de natuur houden.

Ben je een wijn liefhebber, dan kun je nog geen 12 kilometer verwijderd van Sunny Beach de Medovo Winery bezoeken. Je kunt hier genieten van echt heerlijk Bulgaarse rode en witte wijn gemaakt van lokaal geteelde druiven. Ze hebben twee aparte wijnproeverijen voor hun klassieke en premium wijnen, en één voor hun brandy en rakias. Rakias is de plaatselijke drank gemaakt van gefermenteerde fruit, meestal druiven. Dit etnografische complex van de Winery bestaat uit huizen gebouwd in een oude Bulgaarse stijl en biedt een harmonieuze omgeving waarin je heerlijk kan genieten van een glaasje wijn.

De oude stad Nessebar heeft vele beschavingen gekend waaronder de Thraciërs, Grieken, Romeinen en Byzantijnen. Elk van deze beschavingen heeft ontelbare sporen van elkaars cultuur achtergelaten die in de loop van drie millennia helemaal zijn overgenomen. In de middeleeuwen was het een van de belangrijkste steden aan de westkust van de Zwarte Zee. Het fungeerde als een spiritueel centrum, blijkt uit de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse religieuze gebouwen op het schiereiland. Het is de moeite waard dit stadje te verkennen en deze prachtige architectuur te bewonderen. Door de UNESCO is dit gebied dan ook tot een World Heritage Site verklaard.

http://www.bulgarijesunnybeach.net