Bloghopper
Image default
Zakelijk

Website laten maken

Wil je een website laten maken? Bij VrijdagOnline ben je aan het goede adres. De webdesigners van VrijdagOnline zullen ervoor zorgen dat jij een prachtige site krijgt, dat perfect past bij jouw bedrijf. Ook levert het een CMS waar jij gemakkelijk gebruik van kunt maken, dit systeem heet Umbraco. Daarnaast kan VrijdagOnline een webshop toevoegen aan de site, als jij dit graag wilt. De graphic designers kan je tevens aan het werk zetten, als je nog een logo en/of huisstijl nodig hebt voor het bedrijf.

Webdesign

Bij het maken van een website komt veel te kijken, zoals webdesign. Dit is het vormgeven van websites, al is ook het technisch ontwikkel onderdeel van webdesign. Webdesign heeft verschillende aspecten, zoals structuur. Een site maakt over het algemeen gebruik van menu’s, zoekfuncties, inlogfuncties en meer. Opmaak is ook onderdeel van webdesign. Dit is hoe de content van een site wordt getoond aan de bezoeker. Elementen zoals fonts, kleuren en afbeeldingen komen aan bod, maar ook positionering en spatiering van de content wordt bepaald. Een ander deel van webdesign is het toevoegen van dynamische elementen, zoals mouseovers en webvideo’s. Hiervoor kan JavaScript of Adobe Flash worden gebruikt.

Weergave website

De webdesigners dienen wel rekening te houden met een aantal dingen, zoals hoe de site wordt weergegeven. Dit is per apparaat anders. Het scherm van een smartphone is natuurlijk een stuk kleiner dan die van een laptop, waardoor een site anders moet zijn voor de mobiel dan voor de laptop. Dit heeft te maken met het formaat van een scherm en de resolutie hiervan. De kleuren kunnen tevens per device anders zijn, waardoor ze verschillend getoond worden. De gebruikte browser kan ook effect hebben op de weergave van een site. Dit kan opgelost worden door het maken van een responsive site, hiermee past de website zich automatisch aan op de unieke behoeften van de bezoeker.

Gerelateerde artikelen

Met een nieuwe pallet stelling kunt u jaren vooruit

Online promotie voor je B2B webshop?

OR cursus