Bloghopper
Image default
Toerisme

Wat is er interessant aan de Bulgaarse Burgas? 12 feiten over deze stad

goedkope vakantie all inclusive

Burgas is een stad in Bulgarije. Het trok ons ​​aan met de zee en het uitstekende park, niet al te grote bevolking en goede scholen. Ik zou graag enkele feiten over de stad willen delen die mij interessant lijken.

1) Er zijn geen zwerfhonden in Burgas. Er zijn hier veel straatkatten, ze zeggen dat er vroeger veel honden waren. Maar het stadsbestuur heeft enkele jaren geleden een programma aangenomen voor hun sterilisatie, waardoor dit probleem volledig kon worden opgelost.

2) Bij de stad zijn er minerale bronnen met warm water met geneeskrachtige eigenschappen. Op deze plaats werd het balneologische centrum “Burgas Mineral Baths” opgericht en werd het “Aqua Kalide” museum geopend.

3) Het kustpark van Burgas heeft een lengte van 7 km en een oppervlakte van ongeveer 60 hectare. Het wordt beschouwd als een van de grootste en mooiste parken in Bulgarije.

4) In de oudheid was er op de plaats van de moderne stad een Griekse nederzetting genaamd “Pyrgos”, dit woord kan worden vertaald als “toren”.

5) Burgas is de vierde stad van Bulgarije na Sofia, Plovdiv en Varna en de grootste stad aan de zuidkust van het land. De bevolking is iets meer dan 200 duizend.

6) Het klimaat in Burgas is kouder , hoewel het verder naar het zuiden ligt. Dit komt door de eigenaardigheden van de Zwarte Zeestromingen in het watergebied van de stad.

7) Burgas ligt aan de zeekust en wordt omgeven door drie grote meren: Mandra, Burgas en Atanasovskoe. Bij Atanasovskiy zijn er “solnitsi” – een plek waar u zoutbaden kunt nemen en uzelf kunt trakteren op nuttige modder.

8) Een van de grootste hemelse routes, Via Pontica, loopt door de stad, waarlangs trekvogels elk jaar naar Afrika reizen. Daarom zijn hier observatiepunten voor vogels gecreëerd, die populair zijn bij de lokale bevolking en toeristen.

9) Burgas heeft stranden met donker en zelfs zwart zand. Het ziet er zo ongewoon uit vanwege de aanwezigheid van ijzeronzuiverheden in de compositie. Dit zand wordt als geneeskrachtig beschouwd, het warmt meer op dan normaal in de zon.

10) In Burgas krijgen toeristen een excursie aangeboden naar het eiland St. Anastasia, gelegen op 6 km van de stad. Je kunt er komen vanaf de haven. Vroeger was er een functionerend klooster en daarna een gevangenis. Nu is er een restaurant, een orthodoxe kerk en een hotel op het eiland.

Hier zijn enkele feiten over een van de meest populaire steden in Bulgarije.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html