Bloghopper
Image default
Toerisme

Hoe veilig is Groningen?

Ben jij woonachtig in Groningen? Dan vraag jij je wellicht af hoe veilig de stad is waarin je woont aangezien op bij 112 Groningen veel naar nieuws voorbij komt. Dit zijn ongevallen die plaatsvinden, gezien de bijzondere aard komen ze vervolgens op het nieuws terecht. Ondanks dat diefstal en bedreiging helaas voorkomt in de stad, geldt dat Groningen over het algemeen als een veilige stad wordt gezien. In Nederland wordt namelijk de veiligheid per provincie uitgelicht en voor Groningen geldt dat er sprake is van een positieve beoordeling. 

Het belang van veiligheid

Het is van groot belang om te kunnen genieten van een veilige buurt waarin jouw kinderen rustig kunnen spelen. Er zijn vele artikelen bij 112 nieuws te vinden waar naast het negatieve tevens de positieve elementen van de stad Groningen worden toegelicht. De meeste wijken in Groningen zijn namelijk bijzonder veilig en daarmee geschikt om jouw kinderen in op te voeden. Veiligheid is van groot belang, waarbij geldt dat het tevens gaat om de vraag of mensen zich veilig voelen. Dit is bij de meeste mensen in Groningen het geval, waardoor er sprake is van een prettige leefomgeving. 

Veiligheidsbeleving in Groningen

De veiligheidsbeleving van mensen in Groningen wordt berekend en geanalyseerd aan de hand van meerdere programma’s. Je kan de term namelijk koppelen aan criminaliteit, inbraken, beroving en nog veel meer. Hoe vaker criminaliteit voorkomt, hoe onveiliger mensen zich voelen. Helaas blijkt uit onderzoek dat in Groningen veel inbraken plaatsvinden. Daarnaast worden veel fietsen gestolen. Zorg er dus voor dat jij het huis bij verlaten op slot doet en tevens een goed slot aanschaft voor jouw fiets. 

Politie inschakelen

Wellicht dat jij recent te maken hebt gehad met een ongeval, denk hierbij aan een inbraak of een diefstal. In dat geval is het van belang om de politie in te schakelen en aangifte te doen, hiermee geef je de politie namelijk de kans om de daders op te sporen en vervolgens op te pakken. Groningen is een veilige stad waar helaas toch diefstal voorkomt, net als in iedere stad in Nederland.