Bloghopper
Image default
Bedrijven

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees is een veelvoorkomend probleem. Veel mensen lopen hier zelfs mee rond zonder het zelf door te hebben. De oorzaak van een tandvleesontsteking is vaak slechte mondhygiëne. Wanneer deze heel slecht is, kan het uiteindelijk zelfs negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Het verzorgen van je mond is dan ook een van de belangrijkste dingen. Wanneer je dit niet goed doet kan je tandvlees gaan ontsteken. Uiteindelijk kan dit zelfs tot een kaakontsteking leiden. Alle twee deze aandoeningen hebben tot gevolg dat er mogelijk tanden uitvallen of getrokken moeten worden, dat wil natuurlijk niemand! Gelukkig kun je tandvleesontsteking makkelijk voorkomen. 

 

Ontstekingen worden altijd veroorzaakt door bacteriën. Deze hopen zich vaak op tussen de tanden en tussen het tandvlees. Wanneer je tandvlees los om je tanden zit is dit de ideale broedplek voor bacteriën. Het is dus erg belangrijk om alles goed schoon te houden. Er zijn verschillende manieren om ontstoken tandvlees tegen te gaan. Als eerste kun je eens in de zoveel tijd gorgelen met zout water. Dit reinigt je mond en gaat bacteriën tegen. Ook flossen helpt goed om gezond tandvlees te behouden. Hiermee haal je ook al het vuil weg waar je met je tandenborstel niet bij kunt. Het beste is om dit een keer per dag te doen. Wanneer je dit allemaal met regelmaat doet houd je je mond gezond en voorkom je dat je moet tand trekken vanwege een ontsteking. 

 

Tot slot is het van belang om goed te poetsen. Doe dit twee keer per dag en gebruik bij voorkeur antibacteriële tandpasta. Een elektrische tandenborstel maakt stukken beter schoon dan dat een handtandenborstel doet. Vaak geven deze tandenborstels ook aan wanneer je van kant moet wisselen, hoe lang je nog moet poetsen en wanneer je te hard drukt. Op deze manier poets je niet te kort en sla je niets over.