Bloghopper
Image default
Bedrijven

omafietsen online bestellen

Omafiets

Het meest populaire fietsmodel van Nederland. De omafiets is met name onder jongeren en studenten erg populair door de lagere prijs. De naam is dus wel een beetje misleidend eigenlijk. De populariteit is vooral toe te kennen aan het simpele design en uitvoering van de fiets. Op een klassieke omafiets zit niet al te veel poespas en is gewoon degelijk. 

 

Het design komt oorspronkelijk uit het einde van de 19e eeuw toen de fiets voor het eerst op de markt kwam. Het design van deze fiets is dan ook de voorloper van alle dames fietsen. Het gebogen dubbele frame van de omafiets is bedacht voor vrouwen die met een rok op de fiets wilden stappen. Dit was namelijk nogal lastig wanneer er een doorlopende hoge framebuis opzat. 

 

Een lange tijd werden er geen andere fietsen geproduceerd dan de oma/opafiets. Tot na de tweede wereld oorlog had vrijwel iedereen in Nederland een omafiets in zijn of haar bezit. De mannen fietsen dan op een omafietsen met hoge stang, ofwel een opa fiets. Omdat de omafiets een simpele fiets is, vergt deze weinig onderhoud. Er zitten immers minder bewegende en complexe delen op de fiets.

https://www.omafiets-online.nl/omafietsen