Bloghopper
Image default
Gezondheid

Mijn ervaring met zwangere vrouwen

We komen ze allemaal regelmatig tegen … zwangere vrouwen. Misschien ben je zelf ook wel zwanger, of zwanger geweest. Wat typeert deze vrouwen in verwachting ?

De eerste maanden
Soms kun je al heel snel aan een vrouw zien dat ze zwanger is. Vooral mensen die de vrouw goed kennen, zien iets veranderen. Je kunt het soms aan de ogen van een vrouw zien dat ze in verwachting is van een kindje. Heel opvallend is vaak ook dat zwangere vrouwen ineens geen zin meer hebben in bijvoorbeeld koffie. Soms is dat de aanleiding om door de mand te vallen en kan het geheim niet langer bewaard blijven voor de omgeving. Verder et gebeurt nog weleens dat zwangere vrouwen in de eerste maanden regelmatig moeten verzuimen op hun werk. Vaak komt dit dan door de misselijkheid. De eerste maanden is een zwangere vrouw vaak ook heel vermoeid.

De middelste maanden
Tijdens de middelste maanden van een zwangerschap zie je de zwangere vrouw vaak stralen. Het lichaam is extra goed doorbloedt en dat zie je op de kleur van het gezicht. Vrouwen die 4, 5 of 6 maanden zwanger zijn, kunnen hun eigen kleding niet meer aan. Deze vrouwen dragen positiekleding. Tijdens deze maanden kun je een zwangere vrouw horen praten over allerlei babyspulletjes die aangeschaft moeten worden. Er is ontzettend veel keus in wiegjes, ledikantjes, kinderwagens, enz. Daarom wordt hier vaak heel wat tijd aan besteedt. Erg leuk natuurlijk ook om te shoppen voor de aanstaande kleine. Vaak weten de aanstaande vader en moeder rond deze tijd al wel of het kindje een jongen of een meisje is. En de naam van het kindje is soms al snel duidelijk, maar dit kan ook heel wat discussie opleveren. Er zijn ook zoveel mooie namen om uit te kiezen.

De laatste loodjes
Tijdens de laatste weken van de zwangerschap spreekt men wel over de “laatste loodjes”. Een vrouw kan dan soms niet zo snel meer uit de voeten door de dikke buik en de vermoeidheid slaat vaak ook weer toe. Heel veel vrouwen krijgen aan het eind van een zwangerschap de zogenaamde “nesteldrang”. Dit houdt in dat alles in huis netjes en schoon moet zijn voordat de bevalling gaat beginnen. En het mooiste van de laatste weken van de zwangerschap is wel, dat het niet lang meer zal duren voordat papa en mama hun kindje zullen kunnen zien.

http://www.zwangerinfo.com/zwangerschapskalender/7-weken-zwanger/