Bloghopper
Image default
Mode en Kleding

Een rijcap van hetzelfde materiaal als een motorhelm

Dat is pas veilig! Iedere cap die in Nederland en zelfs in heel Europa verkocht wordt is overigens veilig. Want zonder het veiligheidskeurmerk mogen caps niet eens verkocht worden. De cap is dan ook één van de belangrijkste onderdelen van je ruiteroutfit. Het garandeert de veiligheid van je hoofd en voorkomt een hersenschudding en andere schade wanneer je een keer een smakkerd van het paard af maakt of tegen een staldeur aanloopt. Maar het feit dat iedere helm is goedgekeurd op veiligheid betekent niet dat het dus niet uitmaakt welke rijhelm je koopt. Bij lange na niet!

Comfort is minstens zo belangrijk

Een rijcap moet niet alleen veilig zijn maar moet ook comfortabel op je hoofd zitten, zonder de snijden of te schuren. En een cap die te los zit is dan weer niet veilig. Wanneer een cap niet comfortabel zit ben je eerder geneigd om deze af te zetten. En dat gaat ook weer ten koste van de veiligheid. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een cap die de hele dag door comfortabel blijft zitten. Of je nu aan het rijden bent in de bak of in het bos, of in de stal je paard aan het verzorgen bent.

De beste combinatie van veiligheid en comfort

Caps van merken als Samshield zijn gemaakt van speciaal composiet materiaal. Composiet is eigenlijk een combinatie van verschillende kunststoffen die een ontzettend hard maar lichtgewicht materiaal vormen. Het is hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van motorhelmen, panelen van (sport)auto’s en hoogwaardige keukenbladen. Erg veelzijdig dus maar wat al deze producten gemeen hebben is dat ze uitstekend bestand zijn tegen vallen, schuren, snijden en stoten. Precies de eigenschap die je wilt in je rijhelm. Daar komt nog bij dat een Samshield cap die is gemaakt van composiet zo licht aanvoelt dat je nauwelijks merkt dat je hem draagt!