Bloghopper
Image default
Gezondheid

Een elektrische boiler is een duurzaam alternatief.

Een elektrische boiler is een duurzaam alternatief.

Een boiler zorgt voor je sanitaire watervoorziening. Maar aangezien iedereen straks van het gas af moet en we aan de vooravond staan van een nieuwe energietransitie is de keuze voor een elektrische boiler snel gemaakt als je nu een nieuwe aan zou moeten schaffen.

Een elektrische boiler werkt op het stroomnetwerk in plaats van op gas. Verder is de werking hetzelfde.

Een elektrische boiler is een ongecompliceerd apparaat; het is gewoon niet veel meer dan een vat gevuld met water, met daarin een verwarmingselement en een al dan niet elektrische anode. Het verwarmingselement zorgt dat het water opwarmt en het geïsoleerde vat houdt het water warm totdat het gebruikt wordt. Het is in principe een warmwater opslagtank. 

De opkomst van de elektrische boilers is booming en elektrische boilers hebben bovendien veel voordelen, ze zijn niet duur om aan te schaffen eenvoudig te installeren en er hoeven geen andere leidingen aangelegd te worden, alle bestaande leidingen kunnen dus gewoon behouden blijven, en ze zijn zeer energiezuinig! 

De Elektrische boilers van het merk DAT die on- line verkrijgbaar zijn bij elektrischeboiler.eu zijn voorzien van een issolatiewand gemaakt van het nieuwste soort polyurethane foam. Hierdoor blijft het water helemaal waanzinnig lang warm en hierdoor is het mogelijk energie te besparen als je gebruik maakt van dag- nachtstroom. Het boilervat van deze DAT elektrische boiler heeft slechts 1 lasnaad, wat resulteert in een extra duurzame werking van de boiler. De snelle opwarmtijd wordt mogelijk gemaakt door het standaard 1500Watt verwarmingselement. 

 

De DAT boilers zijn er in diverse vormen en afmetingen;

• De DAT Nofer ECO Plus. Hiervan bestaat er een 10 liter up, een 15 liter in/up maar er zijn natuurlijk ook grotere modellen; 30, 50, 80 en 100 liter. 

• De DAT Quality Pro bestaat er in een 50, 80 en een 100 liter. 

• De Aparici Eficiente. Deze elektrische boiler is plat qua vormgeving en heeft een geringe diepte van maar 28 centimeter. Deze platte boilers kunnen dankzij het fraaie strakke ontwerp gewoon in het zicht gehangen worden, of plaats ‘m in een kastje.

De DAT-Aparici Eficiente heeft anders dan de eerder genoemde modellen, een dubbele tank. Dit heeft als voordeel dat deze minder warmteverlies heert en het zorgt voor een verkorte opwarmtijd.

Ook kan er gekozen worden uit verwarmingselementen met verschillende Wattages; 800, 1200 en zelfs 2000Watt. Dit is perfect als de boiler ergens geplaatst wordt waar niet altijd voldoende stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of op een camping. Deze boilers zijn te verkrijgen in 30, 50, 80 en 100 liter.

Dan nog de Aparici ECO Smart, dit is een echte slimmerik. Deze ECO Smart meet de eerste zeven dagen je verbruik en zorgt dan aan de hand van een bepaald algoritme dat de boiler zichzelf programmeert zodat je niet onnodige energie verbruikt. Dat maakt dit model een zogenoemde slimme boiler!

Al deze, maar ook vele andere merken elektrische boilers zijn dus te koop op de website van elektrischeboiler.eu.

Https://elektrischeboiler.eu