Bloghopper
Image default
Gezondheid

Deze Parkinson symptomen zijn minder bekend

Heb jij het vermoeden dat iemand in jouw sociale kring Parkinson heeft? Maar is er een symptoom dat je verwart? Het is belangrijk om een goede balans te hebben tussen het vertrouwen op je instincten en rationeel zijn. Sommige Parkinson symptomen zijn echter moeilijk te herkennen, terwijl sommigen juist voor het grote publiek geheel onbekend zijn. Het is belangrijk om dit echter wel te weten zodat men op tijd arriveert bij de patiënt. Daarom worden enkele minder bekend symptomen van Parkinson uitgelegd. Zo ben je niet te laat hiermee.

Mentale stoornissen

Het eerste symptoom van Parkinson dat minder bekend is, zijn mentale stoornissen. Doordat Parkinson zorgt voor een tekort aan dopamine in de hersenen, zijn mentale stoornissen als depressie veel voorkomend bij Parkinson patiënten. Maar ook andere stoornissen als angststoornissen kunnen de kop op steken. Let er wel op dat deze stoornissen kunnen optreden juist nadat iemand de diagnose van Parkinson heeft gekregen.

Problemen met slapen

Ook zijn er talloze mensen met Parkinson die slaapproblemen hebben. Denk dan aan constante slaperigheid door de dag heen. Ook slapeloosheid komt vaak voor. Daarnaast zijn er sommige mensen die nooit in hun Remslaap kunnen komen. Vraag daarom goed na bij mensen hoe zij hebben geslapen.

Stemproblemen

Een ander symptoom van Parkinson heeft te maken met de stem. Met Parkinson is het namelijk mogelijk dat iemand minder hard kan praten. Ook is het mogelijk dat een Parkinson patiënt onduidelijker praat. Daarnaast zijn er patiënten met Parkinson die steeds maar weer met hetzelfde patroon of ritme praten.

Problemen van een cognitieve aard

Ook zijn er mensen met Parkinson die cognitieve problemen kennen. Zo kunnen ze zich minder goed concentreren. Ook wordt het moeilijker voor hun om meerdere dingen tegelijkertijd te ondernemen. Daarnaast treedt geheugenverlies ook vaak bij hen op.

Niet kunnen ruiken

Tot slot hebben veel mensen met Parkinson symptomen last van hun reukvermogen. Deze neemt namelijk veel meer af. Vanzelfsprekend denkt men bij dit symptoom tegenwoordig aan een Covid Infectie, terwijl Parkinson de ware dader kan zijn.