Bloghopper
Image default
Bedrijven

Een digitale handtekening

In de tijd van digitalisering en automatisering veranderen ook een heleboel dingen waar u eigenlijk niet zo stil bij staat. De digitale handtekening is hier een voorbeeld van. Een handtekening is namelijk een officieel iets en moet betrouwbaar zijn. Om deze reden moet er serieus omgegaan worden met de digitale handtekening. De reden om je Handtekening digitaal te zetten is best voor de hand liggend: efficiëntie en duurzaamheid.

Nu vrijwel alles digitaal wordt gedaan, is het overbodig om alles uit te printen, te ondertekenen en vervolgens weer per post te versturen. Het is makkelijker om je handtekening er onder te plakken en dan gelijk te versturen. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te maken is er al een duidelijke samenwerking tussen je telefoon en computer. Dit maakt het niet alleen makkelijk, maar ook betrouwbaar. Je krijgt een verificatie code op je telefoon waarmee je vervolgens het document kan ondertekenen. Mysolution houdt alles bij in een portal. Op deze manier is er overzicht, je kan precies zien wie er allemaal al wel en nog niet getekend heeft en of de documenten wel goed zijn aangekomen. Door op deze manier te ondertekenen hoef je het dus niet meer te printen. Contracten en dergelijke worden vaak in twee- of drievoud uitgeprint en ondertekent. Dit is natuurlijk niet echt milieu vriendelijk en totaal overbodig. Moet je toch is nagaan dat elke keer dat je iets uitprint om te ondertekenen je dit niet meer hoeft te doen. Als ieder bedrijf dit op de wereld zou doen zullen we een belachelijke hoeveelheid papier besparen. Je kan tegenwoordig alles digitaal ondertekenen.

Het digitaal ondertekenen brengt dus echt ontzettend veel voordelen met zich mee. Zowel voor u als werkgever als voor de gehele maatschappij. Dit zijn belangrijke redenen om te overwegen om zo’n soort systeem in je bedrijf op te nemen.

 

https://www.mysolution.nl