Bloghopper
Image default
Gezondheid

Botox tegen allerlei kwaaltjes

Bij het ouder worden wordt het gebruik van botox soms gezien als een handig hulpmiddel om de schoonheid te behouden. Het wordt ingezet om rimpels en huidplooitjes weer mooi glad te maken en zo de huid er jonger uit te laten zien. Ook kan het de wangen of lippen mooi vol laten lijken. Maar deze cosmetische verbeteringen zijn niet het enige waarvoor botox handig is, er zijn andere behandelingen met botox die een oplossing bieden voor allerlei kwaaltjes.

Zo kan botox ervoor zorgen dat overmatig zweten wordt verminderd of gestopt als het geïnjecteerd wordt in de zweetklieren. Botox is een spierverdovend middel, het zorgt er dus voor dat de spieren waarin het geïnjecteerd wordt tijdelijk gaan ontspannen of in het geval van de zweetklieren dat de klieren tijdelijk niet kunnen werken. Ook tegen tegen migraine en spanningshoofdpijnen kan botox een oplossing bieden. Als botox in de spieren in het voorhoofd wordt geïnjecteerd, zullen deze verslappen en is er minder spanning is het hoofd waardoor de hoofdpijn zal afnemen. Zo kan botox tegen hoofdpijn ingezet worden.

 

Een nadeel van botox is dat het altijd maar een tijdelijke oplossing is. Na een aantal maanden zal de stof uitgewerkt zijn en moet de behandeling opnieuw gedaan worden om terug het effect te bekomen. Daarom is het gebruikelijk dat mensen die botox gebruiken vaak voor herhaaldelijke behandelingen kiezen. Hoeveel kost botox dan? Dat is natuurlijk afhankelijk van de behandeling en hoeveel injecties er nodig zijn. Doorgaans liggen de kosten voor de behandeling van één zone rond de €85, dat is dan bijvoorbeeld een fronsrimpelbehandeling, een voorhoofdsrimpelbehandeling of een kraaipootjesbehandeling. Voor een halve zonde betaal je ongeveer €50, halve zones zijn bijvoorbeeld de kin of de mondhoeken. Voor een hoofdpijnbehandeling moeten er meerdere zones behandelt worden, de prijs is dan ook hoger. Een hoofdpijnbehandeling kost €170 in de gemiddelde kliniek.

https://faceland.nl