Bloghopper
Image default
Dienstverlening

Bipolaire Stoornis – Wat is Bipolaire Stoornis en Wat Zijn de Symptomen?

Wat is bipolaire stoornis, en hoe kan het je beinvloeden? Dat zullen we in dit artikel bespreken. We zullen specifiek in gaan op de verschillende symptomen, omdat ze gerelateerd zijn aan de diagnose criteria, en ook op de verschillende procedures on bipolaire stoornis te behandelen. Na het lezen van dit artikel zul je een precies antwoord hebben op de vraag – wat is bipolaire stoornis?

Wanneer je gemoedstoestand herhaaldelijk episodes heeft van duidelijk wisselende storingen, kun je misschien bipolaire stoornis hebben. Meestal komen deze storingen voort uit veranderende stadia van verlammende depressie naar extreem geluk – vaak manie genoemd. Manisch-depressief is een andere term voor bipolaire stoornis.

Bipolaire stoornis is onderverdeeld in zijn classificatie in drie verschillende gebieden – bipolaire I, bipolaire II, en cyclothyme stoornis. Bipolair I slaat op een storing in gemoedstoestanden met tenminste één manische episode. Bipolair II bevat en een hypomanisch episode, wat letterlijk vertaald “onder manie” is , en een episode van zware depressie, vaak begeleid met een gebrek aan eetlust, intense vermoeidheid, en verstoringen aan het slaappatroon.

Cyclothyme stoornis is vergelijkbaar met bipolair II, maar met een mildere verstoring in de gemoedstoestand.

Bipolaire Stoornis wordt gediagnosticeerd op basis van de meldingen van de patient over zijn /haar ervaringen, en ook de meldingen van familieleden en goede vrienden aan een psycholoog, maatschappelijk werker of klinische psycholoog, of een vergelijkbare professioneel.

Bipolaire stoornis behandeling concentreert zich niet op genezing, maar effectieve omgang van de gemoedstoestand storingen en bipolaire stoornis episodes. Om dit te kunnen doen wordt een combinatie van geneesmiddelen en psychotherapeutische technieken gebruikt. De meest voorkomende vorm van voorgeschreven geneesmiddel, wanneer het om bipolaire stoornis gaat, is Lithium. Sodium Valproate en Carbamezepine worden ook vaak voorgeschreven om bipolaire stoornis te behandelen.

Vaak worden de gedragsmanifestaties gerelateerd aan bipolaire stoornis een lange tijd niet opgemerkt door de patient, familieleden of zelfs gezondheidsprofessionelen. Dit betekent dat sommige mensen jarenlang onder bipolaire stoornis kunnen lijden voordat ze behandeling krijgen. Mocht jij of iemand die je kent de symptomen die hierboven beschreven zijn herkennen, zou ik je aanmoedigen om het onderwerp diep te bestuderen, om te zien of er behandeling nodig is.

Gebruik deze informatie om te beslissen of bipolaire stoornis aanwezig is in je leven, of het leven van iemand die je kent. Zo ja, neem dan de noodzakelijke stappen om professionele hulp en een juiste diagnose te krijgen.

De Psycholoog – persoonlijk advies van psycholoog in Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/

Gerelateerde artikelen

SleutelService Slotenmaker Amersfoort snel en vertrouwd

Met verhuisbedrijf GoedkoopVerhuizen verhuizen

Ingebrekestelling Voorbeeld