Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

AGM VX50s

Naast de AGM VX50 kun je ook kiezen voor de AGM VX50s. Dat is de sportieve uitvoering van deze retro scooter. Wist je dat retro scooters gebaseerd zijn op het design van de Vespa scooter die in 1946 voor het eerst werd uitgebracht door Piaggio? Ook in de Vespa lijn is er een sportief type verkrijgbaar. Naast de Vespa Primavera is er de Vespa Sprint, die heeft een wat sportiever uiterlijk, net zoals dat bij de AGM VX50s het geval is. Hoe scoren deze twee scooters als je ze naast elkaar zet? Laten we de AGM VX50s en de Vespa Sprint eens met elkaar vergelijken.

 

Prijs van de AGM VX50s en de Vespa Sprint

De AGM VX50s is een budget scooter, net zoals merken als Grande Retro, IVA en Turbho. In dat segment zijn de AGM scooters nog relatief duur, er zijn goedkopere retro scooters te koop. De Vespa Sprint is een luxe scooter met een hoger prijskaartje. Mocht je van plan zijn op termijn de scooter in te ruilen moet wel gezegd worden dat een Vespa scooter een veel lagere afschrijving heeft.

 

Design van de AGM VX50s en de Vespa Sprint

Smaken verschillen, net als Italiaans ijs zijn er ook verschillende Italiaanse Vespa scooters en uitvoeringen. De Vespa Sprint oogt sportief, en de details bij de Vespa Sprint zijn wat ronder ten opzichte van het oude model de Vespa S. Bij de AGM VX50s zie je meer die oudere vormgeving en er zijn meer retro invloeden. AGM is een veel jonger merk dan Vespa en heeft niet de historie van een Vespa. Dat is een beetje te zien.

 

Techniek van de AGM VX50s en de Vespa Sprint

De AGM scooters worden geproduceerd op volume, de Vespa scooters vooral op kwaliteit. Er zit een groot prijsverschil tussen deze twee scooters, en die verschillen zitten toch vaak onder de kap. In het geval van Vespa maakt de kap al een wezenlijk verschil, die is van plaatstaal terwijl de AGM VX50s het met kunststof moet doen. De Vespa Sprint heeft een elektronische kilometerteller en gevlochten staalkabels voor een hogere remdruk. Daarmee is de Vespa Sprint meer vernieuwend.

 

Conclusie

De Vespa Sprint is “in a league of its own” terwijl de AGM VX50s niet echt opvalt tussen andere budget scooters. Als je op zoek bent naar een budget scooter doe je er goed aan de verschillende merken en types te vergelijken, er zijn meer dan voldoende opties.

https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/agm/