Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

Microsoft SQL management voor uw bedrijf

Microsoft SQL (Structured Query Language) is een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) ontwikkeld door Microsoft. Het wordt gebruikt om gegevens in een gestructureerd formaat op te slaan, op te halen en te beheren. SQL kan worden gebruikt voor het maken, wijzigen en doorzoeken van databases en het is de meest gebruikte programmeertaal voor het beheer van relationele databases. Microsoft SQL Server is het specifieke RDBMS-product dat door Microsoft wordt aangeboden en dat SQL als primaire programmeertaal gebruikt.

SQL beheer binnen uw organisatie

Er zijn verschillende manieren waarop SQL kan worden toegepast in een zakelijke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Gegevensopslag en -beheer: SQL kan worden gebruikt om databases te maken en te beheren die de gegevens van een bedrijf opslaan, zoals klantinformatie, verkoopgegevens en voorraadniveaus. Hierdoor kunnen de gegevens eenvoudig worden opgevraagd en geanalyseerd.
 • Gegevensanalyse: SQL kan worden gebruikt om gegevens die in een database zijn opgeslagen op te vragen en te manipuleren, waardoor rapporten kunnen worden gegenereerd en trends en patronen in de gegevens kunnen worden geïdentificeerd.
 • Business intelligence: SQL kan worden gebruikt in combinatie met tools voor business intelligence (BI) om interactieve dashboards en visualisaties te creëren die inzicht geven in de gegevens.
 • Automatisering: SQL kan worden gebruikt om repetitieve taken te automatiseren, zoals het genereren van rapporten of het bijwerken van gegevens in een database. Dit kan tijd besparen en de kans op fouten verminderen.
 • Integratie: SQL kan worden gebruikt om gegevens uit verschillende bronnen, zoals Excel-spreadsheets en andere databases, te integreren, waardoor een uitgebreider beeld van de gegevens ontstaat.
 • Back-up en herstel: SQL kan worden gebruikt om back-ups van de gegevens van een bedrijf te plannen en te automatiseren, en om verloren of beschadigde gegevens te herstellen.

Over het algemeen kunnen bedrijven SQL gebruiken om grote hoeveelheden gegevens te beheren, analyseren en begrijpen ter ondersteuning van hun besluitvorming, bedrijfsvoering en bedrijfsstrategie.

De SQL performance verbeteren – hoe doet NEWMINDS systems dat?

De SQL specialisten van NEWMINDS systems beheersen de juiste vaardigheden en beheersten verschillende manieren om de prestaties van SQL-query’s en databases te verbeteren:

 • Indexering: het maken van indexen op vaak doorzochte kolommen kan het ophalen van gegevens versnellen.
 • Normalisatie: het normaliseren van de database kan gegevensredundantie verminderen en de prestaties van query’s verbeteren.
 • Tabelpartitionering: het partitioneren van grote tabellen kan de prestaties verbeteren van query’s die alleen toegang nodig hebben tot een subset van de gegevens.
 • Juiste gegevenstypen: het gebruik van de juiste gegevenstypen voor kolommen kan de prestaties van query’s verbeteren en minder ruimte innemen in de database.
 • Query-optimalisatie: het afstemmen van de structuur en syntaxis van de query’s kan hun prestaties verbeteren.
 • Correct gebruik van JOIN’s: Overmatig gebruik van JOIN’s kan query’s vertragen, dus het is belangrijk om ze verstandig te gebruiken en alleen wanneer dat nodig is.
 • Monitoring: Regelmatige monitoring van de databaseprestaties, zoals het identificeren van traag lopende query’s of een hoog gebruik van bronnen, kan helpen bij het identificeren en oplossen van prestatieproblemen.
 • Serverconfiguratie: het correct configureren van de serverbronnen, zoals geheugen, schijf en CPU, kan de algehele prestaties van de database verbeteren.
 • Caching: het cachen van queryresultaten in het geheugen kan de prestaties van veelgebruikte query’s aanzienlijk verbeteren.
 • Archiveren: het verwijderen van oude, onnodige gegevens uit de database kan de prestaties verbeteren door de hoeveelheid gegevens die moet worden doorzocht te verminderen.

Het is belangrijk te weten dat de specifieke prestatieproblemen en oplossingen variëren, afhankelijk van de specifieke database en query’s in kwestie. Een grondige analyse van de database en zijn gebruikspatronen is noodzakelijk om de beste manieren te vinden om de prestaties te verbeteren. Benieuwd wat onze SQL management experts voor u kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak via +31 74 20 20 112.

https://www.newmindssystems.nl/