Bloghopper
Image default
Bedrijven

3 tips voor het uitkiezen van je glamping

Hou jij van natuur en van lekker buiten zijn, maar heb je geen zin om je eigen kampvuur te stoken en ’s avonds te verkleumen in je eigen tentje? Denk dan eens na over glamping, want dat is misschien wel de perfecte vakantie-optie voor jou! Glamping combineert het beste van twee werelden: kamperen in de natuur met alle gemakken en luxe van een hotel. In dit blogartikel ontdek je alles over glamping en waar je op moet letten bij het boeken van een glamping-ervaring.

Wat is glamping?

Glamping is een samenvoeging van “glamorous” en “camping,”: luxe kamperen dus. In plaats van in een standaard tent te slapen, verblijf je in een mooie luxe tent die al voor je is opgezet. In de tent slaap je op echte bedden en soms heb je zelfs een eigen badkamer. Er zijn glampings in Nederland, maar ook mooie glampings op andere plekken in Europa.

Waar moet je op letten bij het boeken van een glamping?

Voorzieningen in je glamping-accommodatie Er zijn veel verschillende soorten glamping-acommodaties. Van grote lodgetent tot een bijzondere koepeltent.  Het is belangrijk om van te voren na te denken over of je graag je eigen sanitair in de tent wilt of juist liever niet.  Als je in de zomer gaat, is airco fijn en als je in de winter gaat is juist een kachel fijn. Veel glampingtenten hebben een fijne veranda met een lekkere lounget, maar soms staat er ook een simpele eettafelset. Het is maar net wat je zelf fijn vindt.

Locatie van je glamping Het is een inkopper, maar de locatie is nogal belangrijk. Wil je een glamping in het bos, of juist een een glamping op een wat drukkere plek, zoals een glamping bij Amsterdam? Daarnaast hangt het nogal af van je eigen wens als het om activiteiten en faciliteiten gaat. Soms staan de safaritenten op charmante, kleinschalige campings. Maar er zijn ook grote en massale campings met glampingtenten, op bijvoorbeeld toeristische plekken zoals het gardameer.

Recensies en beoordelingen:

Lees vooraf beoordelingen en recensies van voorgaande gasten om een goed beeld te krijgen van de ervaringen op de glamping. Maar probeer wel kritisch te lezen: want sommige mensen zijn wel heel snel ontevreden. En wat veel mensen ook lijken te vergeten: als je weinig betaald, kun je ook weinig verwachten.