Bloghopper
Image default
Bedrijven

De voordelen van financial lease

Financial lease wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden; het zorgt ervoor dat je gelijk kunt instappen in een nieuwe auto, zonder dat je de kosten hoeft te dragen die bij een nieuwe auto komen kijken. Maar wat zijn de voordelen precies? Wat maakt financial lease, en dan helemaal goedkoop financial lease, zo populair? We zetten graag een paar voordelen op een rijtje.

 

De nieuwe auto

Een nieuwe auto is altijd fijn. Hij ruikt nieuw, hij is voorzien van de laatste snufjes, amper een kilometer op de teller, heerlijk. Een nieuwe auto is echter ook vrijwel altijd flink duurder dan een gebruikte auto. Gebruikte auto’s hebben gebruikssporen, er is al een tijdje in gereden en al die zaken maken ze in de aanschaf goedkoper. Wie kiest voor financial lease, hoeft zich echter niet druk te maken om een hoge aanschafprijs; voor een vast bedrag per maand kan je een nieuwe auto rijden, zonder dat je hiervoor in een keer de lump sum moet neerleggen. Dit maakt zo’n nieuwe auto een stuk bereikbaarder en zorgt ervoor dat je zorgeloos onderweg bent.


Het onderhoud is gedekt

Want mocht er een keer wat met je auto aan de hand zijn, dan betekent dat dus niet een grote uitgave; in een financial leasecontract zitten de kosten voor het onderhoud inbegrepen en gebeurt het in de eerste twee jaar, dan heb je vaak ook nog eens fabrieksgarantie. Brandt er dus een lampje in de motor, dan is dat niet automatisch een streep door de (spaar)rekening. Je brengt de auto simpelweg naar de dealer en die zorgt er kosteloos voor dat je snel weer onderweg bent.

Na een tijdje is de auto van jou
Financial lease betekent dat de auto na de loop van het contract ook echt van jou wordt. Waar je bij andere leaseconstructies na de contractduur de auto weer inlevert, wordt hij bij een financial leasecontract van jou als het contract is uitgediend. Dit betekent dat je de auto gewoon kan houden, ook als alles helemaal afgerond is. 

Je hoeft geen grote bedragen uit te geven

We hebben het al even besproken, maar het grootste voordeel van een financial leasecontract, is het feit dat je geen grote bedragen hoeft uit te geven. Immers; je beschikt over een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand, waardoor je eventueel kapitaal niet hoeft aan te boren voor een auto. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker om iets nieuws te rijden. Nieuwe auto’s kosten immers al gauw een lieve duit, waardoor ze voor veel mensen onbereikbaar zijn. Niet iedereen heeft immers 30.000 euro liggen voor de aanschaf van een auto.


Wat wordt niet meegenomen in het contract?
Eigenlijk hoef je alleen de brandstofkosten af te tikken. Dit zijn de enige kosten die niet meetellen voor het financial leasecontract. Kies je dus voor een elektrische auto, dan kan de hele constructie nog een stuk interessanter worden. Elektrisch rijden is in de aanschaf weliswaar niet goedkoop, maar wie de auto oplaadt, zal zien dat het op den duur behoorlijk gaat schelen in de portemonnee.