Bloghopper
Image default
Winkelen

3 tips om een webinar te houden

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken in het ondernemers en bedrijfsleven: de webinars. Webinars zijn ontzettend handige hulpmiddelen die het mogelijk maken om meetings te houden, vergaderingen, tutorials en ga zo maar door, op een virtuele manier. Hierdoor ben je plaatsongebonden en kun je een zo groot publiek hebben als je zelf maar wenst. Zo kun je het intern houden, enkel en alleen voor je eigen werkomgeving, maar je kunt ook een externe webinar houden voor bij wijze van spreken 100.000 man. De mogelijkheden zijn immens! In dit artikel geven we je daarom drie handige tips hoe ook jij een webinar kunt houden.

 

1. Een goede voorbereiding

Als je een webinar organiseert, of het nu intern of extern is, bereid het goed voor. Je wilt natuurlijk niet tijdens de webinar tegen onverwachtse verrassingen aanlopen. Hoe kun je een webinar het beste voorbereiden? Denk allereerst goed na wie je doelgroep is en wat het doel is van de webinar. Wil je mensen ergens van overtuigen? Of wil je juist informeren. Spreek je een vreemde groep mensen aan of zijn het je eigen werknemers of collega’s? Door het beantwoorden van dit soort vragen, zal je merken dat je goed in kaart kunt brengen wat voor jouw webinar van belang is.

 

2. Houd het interessant

Er is niets zo vervelend als een webinar waarbij je je kijkers weg ziet lopen. Dit wil je voorkomen en dus zal je na moeten gaan hoe je jouw webinar interessant kunt houden. Zorg ervoor dat je het opdeelt in behapbare blokjes informatie. Je moet niet te lang doorgaan over hetzelfde. Dit kan het publiek ontzettend vervelen. Zorg er dus voor dat je steeds na een tijdje overgaat op een ander deel van je presentatie.

 

3. Maak er een gewoonte van

Het zou natuurlijk zonde zijn als je een succesvolle webinar houdt en er vervolgens niets meer meedoet. Zorg er daarom voor dat het een gewoonte wordt. Bedenk de hele week door leuke ideeën, waar je wat over kunt vertellen en promoot je webinar op sociale media kanalen. Plan elke week een interessante webinar in en je zal zien hoe snel je een enthousiast publiek zult opbouwen!

 

Wil je nog veel meer weten over online webinars en hoe je er succesvol mee kunt worden? Kijk dan eens op Yourwebinar!