Bloghopper
Image default
Woningen

Zelf verven van een binnendeur

Kunnen je schilderdeuren wel een opknapbeurt gebruiken? Of wil je ze graag in een andere kleur hebben? Dat kun je heel gemakkelijk doen door ze zelf te verven. Houd er rekening mee dat je hier meerdere dagen voor nodig hebt.

Voor een mooi resultaat moet een deur namelijk meerdere keren geverfd worden. Welke stappen onderneem je bij het verven van een deur?

Stap 1: verf kiezen

Eerst moet er een verf gekozen worden. Voor binnendeuren kan er acrylverf gebruikt worden. Dit is verf op waterbasis. Vraag eventueel advies in de winkel waar je de verf koopt. Neem ook gelijk even grondverf en de materialen voor het verven mee. Denk aan een roller en een kleine, ronde kwast.

Stap 2: binnendeur schilderklaar maken

Vervolgens moet de deur worden voorbereid, voordat je kunt beginnen met verven. De deur moet namelijk eerst geschilderd worden, anders hecht de verf niet. Zorg dat je deur eerst even schoonmaakt en vrij maakt van vet en vuil. Dit kun je doen met een oude, licht natgemaakte doek doen en een beetje ammoniak.

Verwijder voor het verven ook zeker het aanwezige deurbeslag zoals deurklinken en scharnieren.

Vervolgens kun je beginnen met schuren. Plamuur eventueel – met bijvoorbeeld 2 componenten plamuur – als er beschadigingen op de deur zitten. Zorg dat de deur mooi glad wordt.

Klaar met schuren? Zorg er dan voor dat de deur stofvrij wordt. Dit kun je weer op dezelfde manier doen.

Stap 3: zet de deur in de grondverf

Voor het beste resultaat kun je de deur het beste eerst in de grondverf zetten. Gebruik bij de randjes en hoekjes de kwast. De rest kan met de roller gedaan worden. Laat deze laag drogen en schuur de deur daarna eventueel met een zacht schuurpapiertje. Maak dit ook weer stofvrij.

Stap 4: het schilderen van de deur

Daarna kan het echte schilderen beginnen. Zorg dat je de verf goed roert met een houten stokje. Bij het schilderen is het handig om van binnen naar buiten te werken. Vergeet niet de onder en bovenkant te verven. Met name de bovenkant is dan gemakkelijker schoon te maken.

Verf met de houtnerf van de deur mee, dit zorgt voor het beste resultaat. Schilder de deur twee of meerdere keren. Dit is afhankelijk van hoe dekkend de verf is. Laat de verf na iedere laag goed drogen.

http://www.deurenshop.com