Bloghopper
Image default
Mobiliteit

Zelf scooteronderhoud doen

Je wilt natuurlijk dat jouw scooter zo lang mogelijk meegaat en in een ideale staat behouden blijft. Het is daarom cruciaal om jouw scooter af en toe op te knappen en goed te onderhouden. Je kunt het onderhoud van de scooter natuurlijk uitbesteden, maar je kunt het ook zelf doen. Vaak wordt een onderhoudsbeurt gedaan op basis van het aantal kilometers dat je op de scooter hebt gereden. Dit is erg makkelijk, omdat de scooter dit aantal zelf bijhoudt. Staat jouw kilometerteller op ongeveer 1000 kilometer? Dan is het tijd voor een onderhoudsbeurt. In dit artikel vertellen wij alles wat jij moet weten over het zelf doen van jouw scooteronderhoud.

De scooter helemaal nalopen

Tijdens het onderhouden van de scooter loop je de scooter helemaal na. Tijdens het nalopen kijk je of je iets kunt vinden dat niet meer goed werkt. Je hebt dan soms scooter onderdelen nodig om het gebrek te repareren. Zo ben je misschien wel op zoek naar specifiek gereedschap, nieuwe banden, een nieuwe accu of een nieuw windscherm. Veel onderdelen kun je zelf heel eenvoudig vervangen. Het grote voordeel hiervan is dat je veel kosten bespaard. Naast het vervangen van scooter onderdelen kun je ook zelf de olie vervangen of bijvullen als dat nodig is. 

De cilinder vervangen

Als jouw scooter niet meer zo goed presteert is het verstandig om naar de cilinder te kijken. De cilinder scooter bepaalt namelijk hoe goed jouw scooter presteert. Om de cilinder te vervangen heb je enkel wat klusvaardigheid en inzicht nodig. Het vervangen kan dus makkelijk zelf gedaan worden. Let er bij het vervangen van de cilinder goed op dat je de juiste materialen en het juiste gereedschap in huis hebt. Als je niet goed weet welke cilinder scooter je nu precies moet bestellen kun je het beste naar het juiste onderdeel zoeken via de technische tekening. Je selecteert hier op het type scooter en het merk. Hierdoor weet je altijd zeker dat een onderdeel past.

Tips om de scooter goed te onderhouden

Tips om het onderhouden van de scooter wat makkelijker te maken is het onderhoud goed bij te houden. Als jij regelmatig jouw scooter naloopt op mogelijke gebreken is een defect een stuk eenvoudiger op te lossen dan zelf in één keer de complete scooter te repareren. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat jouw scooter goed schoongemaakt wordt. Neem de scooter daarom regelmatig even af en kijk of er geen vuil in de onderdelen van de scooter terecht is gekomen.