Bloghopper
Image default
Mobiliteit

Welke motor op je elektrische fiets is

Op de elektrische fiets kan de motor op 3 verschillende plekken zitten. De motoren kunnen op de voorwiel zitten, op het achterwiel zitten en in het middenstuk van de fiets. Elke plek van de motor heeft zijn voor en nadelen op de fiets. Wanneer de motor op de voorwiel zit dan kan het nog best lang duren voordat de motor aan kan gaan op de fiets. Het voelt dan de eerste paar seconden alsof je iemand anders aan het meetrekken bent. De motor op het voorste wiel is ook de goedkoopste keuze die je kunt kiezen. 

Middenmotor

De motor in het midden van de elektrische fiets voelt het alsof je met een normale fiets aan het fietsen bent maar sneller. Het voelt ook alsof je een storing hebt soms kan de motor niet helemaal goed meewerken en de motor in het midden van de elektrische fiets is meestal ook het duurst. Door de motor in het midden te hebben zitten er op de fiets veel kabels die naast de ketting gaat waardoor de ketting veel slijtage kan krijgen op de elektrische fiets.

Achterwiel motor 

Je fiets beleving is het best als jij je motor op de achterkant hebt op de fiets. Je kan makkelijk fietse over hellingen heen en van de hellingen af. Je hoeft niet hard te trappen en het is heel goed als jij de motor op je achterwiel hebt. De enige nadelen van een motor op de achterkant op de fiets is als jij een lekke band hebt alles van de achterkant af moet dus ook je motor en dat het verplaatsen van de fiets wel best moeilijk is, omdat de elektrische fiets zwaar is en als de motor op de achterkant zit voelt de fiets al veel zwaarder aan.