Bloghopper
Image default
Zakelijk

Website hoger in Google door hypotheek met 4 personen

Lexwonen.nl regelt veel hypotheken met 4 personen en dat is de reden dat zijn website en onderliggende pagina’s bovenaan in Google staan. Omdat je met 2 personen al geen huis meer kan kopen is een hypotheek met 3 of 4 personen de oplossing.

Website hoger in Google door hypotheek met 4 personen

Hoog in Google door unieke hypotheek 4 aanvragers

Nergens in Nederland kan je een huis kopen met 4 personen. Via lex is dit wel mogelijk en omdat kopen met 4 personen zijn niche is komt zijn website hoger in Google. Waar moet je aan denken als je met 4 personen een woning koopt?

  1. Samen met ouders een huis kopen tot 4 eigenaren
  2. Met vrienden een huis kopen tot 4 aanvragers
  3. Huis kopen met broer of zus tot 4 personen

Deze groepen mensen kopen vaak een huis samen. Omdat deze doelgroep relatief klein is sta je snel bovenaan in Google. Als weinigen over een 4 persoons hypotheek schrijven dan sta je al snel hoog in Google met je pagina.

Relatief kleine groep maar hoog in aantallen

Omdat de groep huizenzoekers van 4 personen relatief klein is maar in aantallen best wel fors heeft lexwonen het druk. Ongeveer 250 keer per dag wordt er Gegoogeld op samen met ouders een huis kopen. Ongeveer 90 keer per dag wordt er Gegoogeld op huis kopen met vrienden en 700 keer per dag gegoogeld op een huis kopen met broer of zus.

In relatie tot de totale bevolking is de doelgroep peanuts maar ben je de enige in Nederland dan hakken de hypotheekaanvrage er wel in. Omdat de huizenproblematiek steeds groter wordt gaan mensen zoeken op Google. Omdat je steeds vaker kliks krijgt en omdat anderen een link leggen naar de dieper gelegen pagina’s kom je hoger in Google.

Hoe ziet huis kopen met ouders er uit?

Ga je een huis kopen met je ouders dan moet je voordat je gaat kopen wel even goed nadenken. Ga altijd eerst naar de notaris. Op het moment dat de laatste ouder overleden is dan valt de overwaarde gedeeltelijk in de erfboedel. Zijn er nog broers of zussen dan moet er wel afgerekend worden.

Voorbeeld erfbelasting als ouders overlijden

Voorbeeldberekening zoals de wet nu is. Stel dat vader, moeder, zoon en schoondochter een geweldig huis zien. Pa heeft overwaarde van € 200.000,- en ze kunnen met 4 personen € 900.000.lenen. Ze kopen een huis voor € 1.100.000,-.  Omdat pa zijn overwaarde in de woning stopt is de woning haalbaar. Na 15 jaar zijn beide ouders overleden en is de woningwaarde € 1.600.000,-. Hypotheekstand bedraagt nog € 400.000-. Hoe wordt er afgerekend met de erfbelasting in dit voorbeeld.

De helft van de overwaarde is voor zoon die mede-eigenaar is. Het berekenen van de overwaarde gaat als volgt. Pa en ma hebben ooit € 200.000,- in die woning gestopt, dat bedrag moet verdeeld worden onder alle erfgenamen. We gaan er even vanuit dat er 1 zus is. De overwaarde is dus € 1.600.000,- minus € 200.000,- minus  de hypotheekstand van € € 400.000,-. Te verdelen is er dus € 600.000,-. Broer moet aan zus ongeveer € 300.000,- betalen. Omdat het geld in de stenen zit kan je het zo niet contant maken. Meestal lukt dit ook niet omdat de hypotheek op  2 mensen vaak niet past.

Googelen op erfbelasting steeds vaker

Informatie op Google vragen over erfbelasting gebeurd steeds vaker. De ouderen met een eigen woning die nu komen te overlijden hebben vaak enorm veel overwaarde. Kinderen willen vaak weten waar ze aan toe zijn. Let op want de regels met betrekking tot overwaarde en erfbelasting dien je altijd met een notaris te overleggen. Ook een fiscalist kan handig zijn.

Ga jij niet eerst naar de notaris en is de woning gekocht? Je kan niet meer terug en zal eventuele consequenties moeten aanvaarden. Verder kan je meestal de hypotheekrente niet aftrekken als er een hypotheekverleden is. Met 4 personen is dit erg lastig rekenen. De woning komt wel in box 1 maar de hypotheekrente in box 3.

http://https://lexwonen.nl/samen-met-ouders-een-huis-kopen/