Bloghopper
Image default
Mode en Kleding

Waarom een rugzak beter is dan een schoudertas

Als je je rugzak slechts over één schouder draagt, of je boeken in een schoudertas draagt, kun je uiteindelijk naar één kant leunen om het extra gewicht te compenseren. Je kunt onder- en bovenrugpijn krijgen en je schouders en nek overbelasten. Het niet goed gebruiken van een rugzak kan leiden tot een slechte houding.

Komt je rugzak op je zenuwen? Misschien wel. Strakke, smalle banden die in je schouders graven, kunnen in je zenuwen knijpen en de bloedsomloop verstoren, en je kunt tintelingen, gevoelloosheid en zwakte in je armen en handen ontwikkelen.

Het dragen van een zware rugzak verhoogt het risico om te vallen, vooral op trappen of andere plaatsen waar de rugzak de drager uit balans brengt.

Mensen die grote rugzakken dragen zijn zich vaak niet bewust van de ruimte die de rugzakken innemen en kunnen anderen met hun rugzakken raken als ze zich omdraaien of door nauwe ruimtes bewegen, zoals de gangpaden van de schoolbus. Leerlingen kunnen ook gewond raken als ze over grote rugzakken struikelen of als de rugzakken op hen vallen.

Kies daarom voor een rugzak, die het gewicht gelijkmatig verdeeld zodat rugproblemen worden voorkomen en je langer comfortabel kunt blijven rondlopen.

Met een mooie comfortabele rugzak, bijvoorbeeld een Herschel rugzak, heb je niet alleen een prachtig design, maar kun je ook al je spullen meenemen zonder dat je per ongeluk je rug bezeert.

De Herschel rugzakken hebben ook een extra dikke padding aan de binnenkant van de draagriemen, zodat hij heerlijk zacht op je ligt.