Bloghopper
Image default
Sport

Waarom een personal trainer en training op maat zo goed voor je is.

Waarom een personal trainer en training op maat zo goed voor je is.

In Kaizen Gym, een sportschool te Aalsmeer, weten ze het al langer: een personal trainer en een op maat gemaakt schema kan wonderen voor je doen. 

De voordelen van je eigen personal trainer

Personal training wetenschappelijk bewezen effectiviteit

In een Amerikaanse studie uitgevoerd op personen tussen de 30 en de 44 jaar werd gemeten wat het verschil is tussen trainen met een personal trainer en zonder. Het resultaat wat duidelijk: personal training door een trainer die jou helpt was veel effectiever.

De mensen met een personal trainer hadden na 12 weken duidelijk meer en sterke spieren, meer kracht in de benen, en een betere bench press dan de controlegroep die aan de slag ging zonder eigen trainer.

Train veiliger met een personal trainer

Als je workouts doet om fitter te worden, meer spieren te kweken of af te vallen is het cruciaal dat je dit op een gezonde manier doet. Niet enkel wat je eet is belangrijk, maar ook welke oefeningen je doet en hoe je ze doet.

Een personal training Aalsmeer houdt rekening met jouw doelen en welke oefeningen je het beste doet voor maximaal resultaat. Tijdens de oefening zelf houdt de personal trainer een oogje in het zeil of je houding tijdens het trainen wel goed is en helpt je het maximale van jezelf te geven.

Je leert enorm veel bij

Als je van plan bent om op jezelf te trainen is het toch handig om voor een paar weken gebruik te maken van een personal trainer. Wanneer je een sportschool zoals Kaizen Gym binnenloopt wordt je al snel overweldigd door de hoeveelheid machines en workout apparatuur.

Een goede personal coach zorgt ervoor dat je weet welke apparatuur je moet gebruiken en hoe je deze veilig gebruikt om het maximale uit je workout te halen. Door vanaf de start de juiste bewegingen te leren kun je later wanneer je op jezelf traint dit veilig en effectief doen.

Wil jij ook in Aalsmeer personal training volgen, of zit je nog met vragen voor Kaizen Gym? Bezoek de Kaizen Gym website