Bloghopper
Image default
Bedrijven

Waar moet goede werk regenkleding aan voldoen?

Als je voor het werk vaak buiten je werkzaamheden moet doen, dan is goede regenkleding een absolute must-have. Een regenbui kan immers niet alleen voor ongemak zorgen, maar kan ook ervoor zorgen dat je werkzaaheden stagneert. Denk bijvoorbeeld aan gladde ondergronden en verminderde zichtbaarheid. Een goede regenkleding voor het werk kan dus wel degelijk helpen. Hieronder bespreken we de belangrijkste eigenschappen van een goede werk regenkleding.

Waterdichtheid

Het belangrijkste criterium voor goede werk regenkleding is dat het waterdicht moet zijn. Niemand wil immers nat worden tijdens het werk. Kleding die niet waterdicht is, kan er ook voor zorgen dat je het koudt krijgt. Dit is niet alleen oncomfortabel, maar ook gevaarlijk. Waterdichte kleding kan worden gemaakt van materialen zoals Gore-Tex. Gore-Tex staat bekend om zijn waterdichtheid.

Ademend vermogen

Naast waterdichtheid is ademend vermogen ook een belangrijke eigenschap van een goede werk regenkleding. Het is namelijk zo dat fysieke harde werkers veel transpireren. Als dit vocht niet kan ontsnappen, kan het zweet in je kleding gaan zitten en kan je hierdoor een benauwd gevoel krijgen. Ademende regenkleding laat vocht en zweet wel ontsnappen, maar houdt tegelijkertijd het regenwater buiten. Het zorgt er dus voor dat je droog blijft van binnen en van buiten.

Zichtbaarheid

Als je buiten werkt, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor anderen. Vooral bij slecht weer moet je goed herkenbaar zijn. Kies daarom voor werk regenkleding met reflecterende strips of andere zichtbaarheidselementen. Dit vergroot niet alleen je eigen veiligheid, maar ook die van anderen. De kans dat je niet gezien wordt, wordt hierdoor veel kleiner.

Comfort

Een andere belangrijke eigenschap van goede werk regenkleding is comfort. Niemand wil immers de hele dag rondlopen in kleding die niet lekker zit of zwaar aanvoelt. Kies daarom voor kleding die goed past en niet te strak of te los zit. Daarnaast is het belangrijk dat de kleding flexibel genoeg is om verschillende handelingen te kunnen plegen.

Duurzaamheid

Als je vaak buiten werkt, kan je regenkleding flink op de proef worden gesteld. Daarom is duurzaamheid een belangrijke eigenschap waarop je het accent moet leggen. Kies voor kleding die vervaardigd is van hoogwaardige materialen en goed bestand is tegen slijtage en scheuren. Ook is het belangrijk om regenkleding regelmatig te onderhouden en eventuele scheuren of beschadigingen met de meeste spoed ongedaan te maken.

Functionaliteit

Tot slot is het belangrijk dat goede werk regenkleding functioneel is. Bedenk goed welke functies belangrijk zijn voor jouw werkzaamheden. Heb je bijvoorbeeld veel zakken nodig om spullen in op te bergen, of moet de kleding specifieke bescherming bieden tegen bijvoorbeeld chemische stoffen? Kies voor een die een meerwaarde biedt aan je werkzaamheden. Bij kleding voor het werk denk je in de meeste gevallen aan bedrijfskleding bedrukken met logo. Bij een goede reenkleding voor het werk is bedrijfskleding bedrukken met logo zeker iets om te overwegen.