Bloghopper
Image default
Bedrijven

Schrijven voor het internet of vanuit jouw hart?

Wil jij gaan schrijven voor het internet? Dan komen er net even wat andere dingen bij kijken, dan ‘normaal’ schrijven. Je hebt als schrijver ook te maken met het medium waar je voor schrijft. Dat is niet bedoelt als concessie naar de inhoud, maar als een tegemoetkoming naar de lezer. Daarom heeft Google zo zijn eigen algoritmes die bepalen hoe hoog de tekst in de zoekresultaten komt. Maar hoe moet je het beste schrijven dan? Voor het internet of vanuit jouw hart? Lees het hier.

De praktijk

Helaas is het schrijven voor het internet wel vaak een concessie. Sterker nog, er zijn legio teksten op het internet puur geschreven voor het internet. Het gaat daarbij bijvoorbeeld alleen maar om een link in de tekst. Daardoor zal de pagina waarnaar gelinkt wordt, hoger komen in de zoekresultaten. Tenminste, als men zoekt op de naam van de betreffende link. Dit noemt men linkbuilding.

Een link kan één woord zijn, maar ook bestaan uit een combinatie van woorden. Als het om een lange combinatie van woorden gaat noemt men dit een longtail zoekwoord. Door sommige marketeers ook wel het laaghangend fruit genoemd. Het laaghangende fruit kan bijzonder interessant zijn. Hier is vaak minder concurrentie op en de kans dat je hierdoor op de eerste plek kunt komen in de zoekresultaten is dan een stuk groter.

Schrijven met je hart, zoals Linda van ’t Land

Toch werkt het nog steeds: schrijven met je hart. Dit doet bijvoorbeeld Linda van ’t Land met de teksten voor haar klanten. Alleen gevonden worden is namelijk niet het belangrijkste geeft ook Linda van ’t Land aan. Het gaat erom dat een tekst de kern raakt en de lezer, aldus Linda van ’t Land. Dan kan een lezer namelijk geprikkeld worden en sympathie krijgen voor een bedrijf.

Het beste van beide

Hoe krijg je dan het beste van beide? Een tekst die gevonden wordt en de lezer raakt? Dat is goed mogelijk door beide vormen te combineren. Soms kan dat door de tekst na het schrijven een beetje aan te passen qua woordkeuze. Dit kan, zolang de kern maar niet verloren gaat. Ga je toch te veel concessies doen? Dan is er nog een andere oplossing. Je kunt dan een tekst schrijven vanuit je hart op jouw website en op ander sites een linkbuilding tekst laten maken naar jouw tekst. Op die manier heb je toch bezoekers en komen ze bij de tekst die nu net even het verschil maakt qua gevoel voor de lezer.

https://lindavantland.nl/