Bloghopper
Image default
Zakelijk

Online promotie voor je B2B webshop?

Bij het runnen van een b2b webshop komt veel kijken. Om meer klanten te werven is het belangrijk dat je aan de hand van online marketing je naamsbekendheid vergroot. Hoe doe je dat precies en welke mediakanalen passen het beste bij promotie voor b2b webshops? Hieronder vind je de antwoorden op al je vragen. Als je nog meer informatie wil over het opzetten van een b2b webshop, bekijk dan de website van Ecowisehttps://www.ecomwise.com/b2b-webshop/. 

Welke social media zijn geschikt voor B2B-webshops? 

Bedrijven die zich richten op consumenten zullen voornamelijk gebruik maken van social media platformen die gebruikt worden in de vrije tijd. TikTok en Instagram zijn hier bijvoorbeeld erg geschikt voor. In het geval van b2b zullen deze platformen echter niet effectief zijn. B2b webshops richten zich op bedrijven en zullen daarom ook zakelijke platformen moeten opzoeken voor promotie. Kies voor platformen die tijdens werktijd worden gebruikt, want dit zal uiteindelijk het meeste opleveren voor je bedrijf. Zo is adverteren op LinkedIn uitermate geschikt, ook Twitter kent een redelijk zakelijke kant die veel kan betekenen voor jouw b2b webshop.  

Vergroot je reikwijdte van je webshop met SEO 

Het kan veel opleveren door je b2b webshop te optimaliseren voor zoekmachines. Je bent zo sneller te vinden voor potentiële klanten, wat kan leiden tot een hogere omzet. Het optimaliseren van je website voor zoekmachines kan echter knap lastig zijn als je hier weinig ervaring mee hebt. Daarom kan het baat hebben om een seo bureau in te schakelen. Specialisten zullen voor jou aan de slag gaan zodat jouw b2b webshop hoog in de ranglijst van zoekmachines te vinden zal zijn. Allereerst zullen ze een analyse uitvoeren van je huidige online status en op basis daarvan een plan opzetten om de vindbaarheid van je website te vergroten. Ook is het door een seo bureau mogelijk om te zien hoe je het doet ten opzichte van concurrentie, deze informatie kan je helpen bij het stijgen op de zoekmachine ranglijst.  

Meer weten over de werkzaamheden van een seo bureau? Bekijk dan de website van Digital Inside: https://www.digitalinside.nl/seo-bureau-utrecht/. Je vindt hier alles over hun diensten en je leert de voordelen kennen die seo je kunnen bieden.