Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

De juiste fiets voor senioren

Word je een dagje ouder, dan gaat dit helaas vaak gepaard met een verminderde mobiliteit. Je zult er misschien niet meteen wat van merken, maar heel langzaam worden bepaalde dagelijkse dingen lastiger. Het fietsen, en dan vooral het opstappen op de fiets, is zo’n ding dat vaak moeilijker wordt. Voor veel fietsen, vooral bij mannen, moet je je been hoog optillen en dit gaat niet altijd even goed. Gelukkig zijn er tegenwoordig fietsen die hier rekening mee houden. Namelijk een fiets met een lage opstap. Hier hoef je je been niet langer over de fiets te slingeren om op te stappen, maar kun je gewoon gaan zitten. We bespreken hier nog enkele voordelen van een fiets met lage opstap. 

 

Hoe ziet de fiets eruit?

Een fiets met een lage instap heeft een lager frame dan de normale fiets. Hierdoor is het geen probleem om met beide benen op de grond te staan wanneer je op het zadel zit. Bovendien kun je je been hier makkelijk overheen tillen en hoef je niet meer heel lenig en mobiel te zijn. Ideaal om tot op late leeftijd lekker boodschapjes op de fiets te kunnen doen. Vergeet ook vooral niet om praktische fietstassen voor op de bagagedrager te kopen. Zo kun je je boodschappen makkelijk vervoeren.

 

Extra stabiliteit

Een ander voordeel van een fiets met een lage instap is dat ze een lager zwaartepunt hebben, waardoor de stabiliteit hoger is. Hierdoor valt de fiets minder snel om en kun je makkelijker opstappen. Ook kun je beter met de voeten bij de grond, waardoor je stabieler staat als je voor het stoplicht staat te wachten. 

 

Nieuw of tweedehands?

Ben jij ook enthousiast om een fiets met een lage opstap te kopen? Dan moet je overwegen of je naar tweedehands fietsen in Deventer gaat kijken of naar nieuwe. Het voordeel van een tweedehands is dat de aanschafkosten een stuk lager liggen. Bovendien zijn deze fietsen bij veel aanbieders nog altijd van hoge kwaliteit, zodat je geen zorgen hoeft te hebben dat de fiets minder stabiel is. Daarnaast doe je nog iets goeds voor het milieu, want door een tweedehands fiets te kopen hoeft er geen nieuwe fiets te worden geproduceerd en worden oude materialen hergebruikt. 

 

https://www.rototweewielers.nl/