Bloghopper
Image default
Eten en drinken

Matcha het wonderlijke biologische poeder, gezond en trendy

Matcha poeder, een gezonde poeder

Matcha is steeds meer in opkomst en wordt door veel mensen meer gebruikt. Het is goed voor de gezondheid, het helpt bij het afvallen en Matcha is een perfecte vervanger voor cafeine. We willen minder koffie drinken en dit kan ideaal met biologisch poeder.

Wist je dat…Matcha 137x meer aan aan antioxidanten bevat dan gewone groene thee?

Waar komt het vandaan?

In de jaren 960-1279 tijdens de Song-dynastie, in China was het enorm populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Heet water en Poeder werden bij elkaar geklopt totdat het een vette substantie had.

De Zen Boeddhisten die in China op doorreis waren kwamen in aanraking met dit magische poeder hebben toen hun eigen methoden ontwikkeld. Matcha stamt af van de theeplant. Deze planten moeten in de schaduw staan zodat er Cafeine en theanine geproduceerd wordt. De voedingsstoffen nemen toe omdat de planten dan extra hard werken.

Bij de traditionele theeceremonieen wordt dit gebruik nog vaak toegepast.

Perfect alternatief voor koffie

Vanwege de aanwezige Cafeine is dit een heel goed alternatief voor koffie, en dit gezonde poeder heeft veel vitaminen, aminozuren en mineralen en is een flinke  boost voor je gezondheid. Het verminderd diabetes, verlaagd cholesterol en het kan helpen bij je dieet.

Bereiden van Matcha poeder 

Voor thee wordt poeder met water van 60 °C tot 70 °C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. De kwaliteit is medeafhanklijk, de thee is de vloeistof dan dikker of lopender. Als het langer opgeklopt wordt van 30 seconden kan de drank vaak bitterder worden. Je maakt het op dezelfde manier als groene thee. Maak je eigen Matcha thee of Matcha Latte. Of als toetjes zoals Tiramisu.

Matcha kan je evneens toevoegen in

  • Je voeding
  • Pancakes
  • Smoothies
  • Yoghurt
  • Shakes
  • Moctail
  • Toetjes

De matcha poeder biologisch 1 kilogram kan je gewoon bestellen vanuit je luie stoel en binnen 2 werkdagen bij je afgeleverd matcha poeder bestellen.

https://www.voedingsdeskundige.nl/product/matcha-poeder-basic-biologisch-1-kg/