Bloghopper
Image default
Bedrijven

Je eetkamer inrichten: hoe doe je dat?

De eetkamer is voor veel gezinnen het deel van het huis waar de hele familie samenkomt. Vooral in gezinnen waarvan de kinderen wat ouder zijn, is het avondeten vaak het enige moment op de dag waarbij het gezin met zijn allen samen zijn. Hierdoor is het voor veel huishoudens van belang om de eetkamer zo passend mogelijk in te richten: hoe doe je dit het beste?

  1. De functie van de eetkamer

Waarvoor wordt de eetkamer gebruikt? Stel dit al vast voordat er geshopt gaat worden. Is de eetkamertafel vooral bedoeld voor het diner, of is het ook de bedoeling dat er gewerkt kan worden op de tafel? Houd hier rekening mee, een ronde eettafel zal minder uitnodigend zijn om aan te gaan zitten dan een rechthoekige tafel met veel ruimte.

  1. Verlichting

De verlichting van de eetkamer is minstens net zo belangrijk als de eettafel. Bij een te felle verlichting zal het gezelschap eerder de tafel verlaten dan bij een dimlicht. Hierbij is het verstandig om multifunctionele lichten te laten installeren in de kamer. Op deze manier kun je met genoeg licht de krant lezen, maar is het ook mogelijk om een gezellige sfeer te creëren bij bijvoorbeeld het kerstdiner met een wat minder fel licht.

  1. De juiste stoelen

Wanneer je de functie van de eetkamer bepaald hebt, kun je op zoek gaan naar de juiste soort stoelen. Wanneer je voor een eetkamer hebt gekozen waar lang aan gezeten gaat worden, zoek dan naar stoelen met veel ondersteuning voor een goede houding in plaats van houten eetkamerstoelen. Deze zijn minder geschikt om lange periodes op door te brengen dan fauteuils op wielen. De kleur van de stoelen moet goed passen bij de rest van de kamer, bekijk dit dus van te voren voordat je stoelen aanschaft! Probeer de kamer ofwel donker of licht in te delen(wat betreft kleuren).

https://www.bloghopper.nl/