Bloghopper
Image default
Bedrijven

Heftruck

Wanneer je binnen een bedrijf gaat werken, zul je aan hun eisen moeten voldoen. Het is dus mogelijk dat als je bijvoorbeeld in een magazijn gaat werken je werkgever verwacht dat jij voor een heftruckcertificaat op gaat of al in je bezit hebt. er wordt van werkgevers wel vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en zorgvuldig geïnstrueerd is in het werken met een heftruck of reachtruck. Zeker in het geval van een ongeluk moet een bedrijf de arbeidsinspectie en verzekeraars kunnen overtuigen dat de werknemer kundig was en op de hoogte was van de werking van de heftruck, de veiligheidsregels en wetten. Om deze reden eisen werkgevers in bijna alle gevallen dat de werknemer in het bezit is van een geldig en recent heftruckcertificaat. De werkgever is immers eindverantwoordelijk voor voldoende opleidingsniveau van de werknemer. Je kunt een heftruckcertificaat in Limburg halen, maar ook op veel andere plekken binnen Nederland.

 

De opleiding voor beginners

Tijdens de basisopleiding tot heftruckchauffeur voor beginners leren de cursisten zelfstandig een heftruck te besturen en tot in de puntjes te beheersen. Met verschillende heftrucks en bijbehorende opdrachten zal de cursist geleert krijgen hoe een heftruck bestuurd dient te worden. Er wordt vooral gericht op de praktijk en veiligheid. Wijzen cursisten op gevaren en leren ze altijd goed om zich heen te kijken. Door het uitgebreide praktijkgedeelte met meestal 10 uur praktijktijd, de uitgekiende en didactische opbouw in 2 aaneengesloten dagen ook meestal van (07.00 – 14.30 uur) is ook de beginnende heftruckchauffeur in staat om aan het eind van de opleiding veilig en verantwoord met de heftruck te rijden en daarmee het heftruckcertificaat te verdienen. Een opleiding voor het besturen van een heftruck kun je op allerlei plekken doen in Nederland, zo kun je ook je heftruck certificaat in Limburg behalen.

 

Over de heftruck

Een vorkheftruc of vorklift, ook wel andere benamingen voor een heftruck  genoemd is een transportmiddel dat wordt aangedreven door een elektrische motor of door een verbrandingsmotor. Een heftruck wordt het meest gebruikt in een magazijn of op een bedrijfsterrein voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan of heel zwaar zijn. Voor een magazijn zijn heftrucks met een elektrische aandrijving het meest geschikt. Er zijn ook grotere heftrucks, die worden voornamelijk gebruikt bij het laden en lossen. De grotere heftrucks kunnen soms tot 8 ton of 10 ton tillen. Voor het besturen van een heftruck heb je een certificaat nodig. Je kunt een heftruck certificaat in Limburg behalen, maar ook in Amsterdam, Groningen en ga zo maar door.

https://eurotransportcollege.com/heftruck-certificaat-limburg/