Bloghopper
Image default
Gezondheid

Etherische olie verneveling in een ultrasone Aroma diffuser!

Aroma’s toevoegen aan de lucht!

Al eens van een Ultrasone Aroma diffuser gehoord? Olieverbrander voor geurverspreiding; Nu niet meer! De ultrasone geurverspreiding mengt olie met water en verspreidt dit als koud damp in de lucht! Geen verbranding; gezonde verspreiding van etherische olie! Water en geurolie worden middels ultrasone techniek vermengd en gedeeld tot mist. Deze mist wordt verspreid in de lucht en zorgt voor verspreiding van aroma en verbetering van luchtkwaliteit!

 

Wat is een aroma diffuser?

Om maar met het begin te starten. Wat is nu eigenlijk een diffuser. Een aroma diffuser is een geurverspreider. Het in de diffuser aangebracht aroma wordt in de lucht verdeeld. Vroeger werden geur-oliën verbrand, met hoofdpijn tot gevolg, maar met de komst van de ultrasone aroma diffuser is deze verbranding van geuren verleden tijd.

Een ultrasone geurverspreider werkt op basis van water waarin enkele aroma-druppels (etherische olie) worden aangebracht. Dit water voorzien van geurdruppels wordt dan door middel van ultrasone techniek in de lucht verdeeld. Ze breken de oliedruppeltjes af tot zeer kleine deeltjes waarna ze als damp samen met water de lucht in worden verstoten.

Het mooie aan deze methode is dat er geen verbranding en schadelijke damp bij vrijkomt.

 

Hoe werkt een ultrasone diffuser

Een ultrasone aroma diffuser werkt middels ultrasone trillingen. Dit zijn geluidsgolven met een zeer hoge ultrasone frequentie (zodat mens als ook dier hier ook geen hinder van ondervinden). Door de trillingen worden zowel water als olie druppels gescheiden en zo klein gemaakt dat ze als koude stoom worden uitgestoten. De geur etherische oliën komen in de lucht vrij en geven hun aroma’s af aan de omgeving. Deze aroma’s stimuleren het humeur en zorgen voor verbetering van de gezondheid.

Wat maakt de ultrasone aroma diffuser nu beter dan andere diffuser?
Etherische olie/ geuraroma’s zijn makkelijk in gebruik. De druppels op zichzelf geven al geur af; toch wil je het graag verspreiden over de ruimte. Liefst wil je hierbij gebruik maken van een manier die veilig en effectief is. Ouderwetse verbranders als diffuser kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Door verbranding komen er schadelijke stoffen vrij en gaan de therapeutische voordelen van de etherische natuurlijk oliën verloren.

Een ultrasone bevochtiger is heel makkelijk in gebruik en onderhoudsvriendelijk.

Naast geurverspreiding kunnen ze ook nog eens dienst doen als luchtbevochtiger. Luchtbevochtigers hebben een positieve werking op het klimaat in de ruimte waarin ze zich bevinden. Een goede luchtvochtigheid zit tussen de 40 en 60%. Vooral in de winter tijdens het opwarmen van de verwarming of stoken van de kachel kan de luchtvochtigheid te laag zijn. Droge en/of prikkelende ogen zijn het gevolg. Last van de luchtwegen; droge hoest een luchtbevochtiger kan dit tegengaan. Naast gezondheidsvoordelen zorgt een luchtbevochtiger ook voor minder krakende en scheurende (houten) meubelen. Als deze heel erg droog zijn kunnen ze scheuren gaan vertonen. Een luchtbevochtiger zorgt voor een goede kwaliteit van lucht. Een ultrasone aroma diffuser is in de basis een kleine luchtbevochtiger. Niet voor een heel grote ruimte; maar voldoende voor een slaapkamertje!

Met een ultrasone aroma diffuser haalt u het maximale uit uw diffuser. Voldoende vocht en geen irriterende stoffen door verbranding geven een optimale werking op uw lichaam en omgeving. Voorkom teleurstelling; kies voor een ultrasone luchtbevochtiger!

https://www.lucht-bevochtigers.nl