Bloghopper
Image default
Bedrijven

Bespaar op vaste lasten met het beste internet abonnement

Zonder het te weten betaal je elke maand veel teveel geld voor je internet abonnement. Dat abonnement is nodig om te bellen met een vaste lijn, televisie te kijken en om te kunnen internetten. De prijzen van deze abonnementen wijzigen in de loop der tijd aanzienlijk. Vooral als je al een aantal jaren bij dezelfde provider zit kun je met internet vergelijken veel geld besparen. Internet vergelijken is kosteloos. Als je een goed alternatief abonnement hebt gevonden kun je meteen overstappen naar een andere provider.

Hoe werkt internet vergelijken?

Het vergelijken van internet abonnementen doe je voor jouw adres. Daarmee wordt voorkomen dat er aanbiedingen worden getoond waar je niks aan hebt. Na het invoeren van je postcode en huisnummer krijg je alle aanbieders te zien. De bovenste in de lijst is het goedkoopste. Het is mogelijk om alleen internet abonnementen te bekijken, maar je kunt ook aanklikken dat je digitale TV en bellen met een vaste lijn in het abonnement wilt opnemen. Daarnaast zijn er nog talloze andere mogelijkheden om op te filteren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven wat de minimale download en uploadsnelheid moet zijn.

Uitgebreide filtermogelijkheden

Nadat je hebt aangeven voor welke diensten je een abonnement zoekt kun je gebruik maken van filters om het resultaat van je zoekactie te verkleinen. Door de filters te gebruiken heb je de zekerheid dat de abonnementen precies voldoen aan jouw voorwaarden. Er kan worden gefilterd op het type aansluiting, op de aanbieders, op het soort contract, de internetvoorkeuren, de Tv-opties, de zenderpakketten en de voorkeuren voor het bellen. Er kan ook worden gezocht naar abonnementen die extra voordeel opleveren in combinatie met je mobiele provider. Kortom, je kunt precies aangeven aan welke voorwaarden je nieuwe abonnement moet voldoen.

Waarom is er sprake van hoge kortingen?

Het bedrag dat wordt uitgespaard door over te stappen is eenmalig minimaal € 20. Dat loont niet de moeite om over te stappen, maar als je even verder kijkt zal je zien dat de aanbiedingen een maandtarief hebben dat meer dan € 30 goedkoper is dan je huidige abonnement. Deze korting komt doordat providers in het eerste contractjaar hoge kortingen geven. Jaarlijks kan dat wel € 300 goedkoper zijn. Om altijd van dit voordeel te profiteren moet je elk jaar opnieuw internet vergelijken en overstappen naar een nieuwe provider, met weer hoge kortingen in het eerste contractjaar.