Bloghopper
Image default
Bedrijven

Behandeling op kantoor

Het belang van EHBO wordt in Nederland onderschat, in Duitsland is het verplicht om enige kennis te hebben van EHBO, iedereen vanaf een bepaalde leeftijd wordt daar voorzien van een cursus, tijdens deze cursus worden er verschillende handelingen geleerd. Dit zorgt voor extra veiligheid en ook dat je in het geval van een ongeluk een stuk veiliger bent omdat er altijd wel iemand is die EHBO kan, dit kan in sommige situaties het verschil maken tussen leven en dood. In Nederland wordt men wel steeds bewuster gemakt van EHBO, zo moeten bedrijven verplicht een aantal mensen in dienst hebben die hun BHV-diploma hebben gehaald. Bedrijfshulpverlening zorgt ervoor dat er ook op kantoor hulpverleend kan worden, de werkgever neemt een aantal werknemers mee voor een cursus. De werknemers en de werkgever leren zo de basisbehandelingen die zij dan kunnen uitvoeren en toepassen in geval van nood.

Er gebeuren gelukkig niet veel ongelukken op kantoor, maar het is wel altijd nodig om goed voorbereid te zijn. Daarom kan een werkgever ervoor kiezen om de werknemers af en toe weer op te frissen op het gebied van BHV, zo kan hij een bhv trainingsset aanschaffen, zo kan het personeel de technieken blijven oefenen, zodat zij dit niet vergeten en ten alle tijden hulpverlening kunnen bieden. Op deze manier kunnen zij in geval van nood de technieken gemakkelijker voor hen halen en zo de situatie verbeteren.

Op sommige werkplekken wordt er gewerkt met vuur of andere hete substanties. Het is daarom belangrijk om hierop voor te bereiden met enige vorm van blusmiddel. Een schuimblusser ophangen is vaak genoeg en zal dan ook de oplossing bieden. Er zijn al kleine schuimblussers die even groot zijn als een bus luchtverfrisser. Deze zijn daarom makkelijk te plaatsen en kunnen zelfs gemakkelijk in het kastje geplaatst worden, zodat deze altijd in handbereik is.

https://www.schoens-safety.nl/