Bloghopper
Image default
Dienstverlening

7 manieren om een bad hair day te vermijden

Bad hair days zijn nachtmerries. We zijn er allemaal om 7 uur ’s ochtends geweest, wanhopig proberend ons haar in een rommelige knot te proppen na het aanbrengen van een halve fles droge shampoo. Het is gewoon niet wat je wilt in de ochtend. Dus om je te behoeden voor toekomstige rampen, hebben we 7 van de beste tips samengesteld om een bad hair day te voorkomen en je lokken er altijd op hun best uit te laten zien.

Föhn je haar elke keer dat je het wast

Dit lijkt misschien een grote verplichting, maar door jezelf thuis te föhnen, wordt je haar handelbaarder en gladder totdat je het opnieuw moet wassen. Je kunt het ofwel veerkrachtig drogen met een ronde borstel of recht met een peddelborstel, wat je maar wilt, maar dit zal helpen om het kroeshaar en de vliegjes langer te temmen. Het is ook de moeite waard om een föhnspray te gebruiken die je stijl ook fixeert, omdat dit helpt om de look langer vast te houden en je haar ook altijd met de koele stand te stralen, omdat dit echt zal helpen om je werk op zijn plaats te houden.

Leer hoe je moet vlechten

Vlechten kunnen een groot aantal zonden verbergen en zijn heel gemakkelijk te doen, terwijl het eruitziet alsof je veel moeite hebt gedaan. Je kunt kroezen ook temmen met vlechten, vooral Nederlandse! Gebruik gewoon veel product om je haar weer glad te strijken en trek de secties strak terwijl je vlecht om de spanning te behouden. Als je voor iets minder ernstigs wilt gaan, kun je je vlechten daarna ‘pannenkoeken’, wat in feite is wanneer je ze voorzichtig uit elkaar trekt om het haar er dikker uit te laten zien. Dit is ook geweldig om vettig haar te camoufleren of voor dunnere haartypes die wat extra volume nodig hebben.

Hair Routine

Ik weet dat dit klinkt als het saaiste ooit, maar als je wat tijd opzij zet om een masker te doen, te föhnen of zelfs naar de salon te gaan, heb je veel meer kans om een bad hair day te vermijden. Je moet voor je haar zorgen als je wilt dat het voor je werkt, dus het is erg belangrijk om tijd vrij te maken om ervoor te zorgen. Door regelmatig maskers te gebruiken en op tijd te föhnen voorkom je schade door hitte op de lange termijn, dus het is absoluut de moeite waard.

Krijg regelmatige trims

Zelfs als je urenlang bezig bent met stylen je haar, droge en gespleten punten zullen er altijd totaal verward uitzien, dus het is belangrijk om ze regelmatig af te knippen. Gespleten punten kunnen ook de haarschacht blijven splijten waardoor je haar er broos uitziet, dus het is belangrijk dat je ze zo snel mogelijk verwijdert. Als je echter geen lengte wilt verliezen, probeer dan onze ‘afstoffen’-technieken tussen salonbezoeken door om ze te repareren. Een andere optie is weave hair laten zetten.

Investeer in sommige accessoires

Haaraccessoires zijn de grootste trend van het seizoen, dus het is het perfecte moment om te investeren in een paar nieuwe stukken die je kunnen redden van een bad hair day. Een standaard haarband kan de aandacht afleiden van een vette haarlijn en je kunt je haar er ook omheen wikkelen voor een moeiteloze up-do, op ochtenden wanneer je niet veel tijd hebt. Knobbelmanchetten maken ook een grote comeback en kunnen de meest rommelige topknopen in enkele seconden polijsten.

Bewaar wat benodigdheden in je make-uptas

Net zoals je je make-up bij je draagt voor retouches wil je misschien hetzelfde doen voor je haar. Het bewaren van een paar haarspelden, een mini-droogshampoo en een haarband in je tas kan je echt redden als je in de regen terechtkomt of gewoon je stijl moet bijwerken. Het is de moeite waard om na te denken over je meest populaire haardilemma’s, zodat je weet dat je de juiste producten bij je hebt om de dag te redden. De meeste haarproducten zijn er ook in reisformaat, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vullen van je tas met spullen, hiervoor kan een kijkje worden genomen bij Tailor Made Hair.

 

https://tmhair.nl/