Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

4 feiten die je nog niet weet over een haartransplantatie

4 feiten die je nog niet weet over een haartransplantatie

Een haartransplantatie zorgt ervoor dat je kale plekken op je hoofdhuid verdwijnen. Wil jij graag een paar feiten te weten komen over een haartransplantatie? In deze blog kom jij precies te weten wat een paar feiten zijn over een haartransplantatie. 

 

Je haar groeit niet meteen

Je moet zeker niet schrikken als je net een haartransplantatie achter de rug hebt omdat het vaak voorkomt dat je net getransplanteerde haren dan uitvallen. Dit wil niet zeggen dat er iets verkeerd is gegaan. Het is namelijk een natuurlijke reactie van je afweersysteem op de transplantatie. 

 

Hoeveel haren zitten er gemiddeld op je hoofdhuid?

Het is afhankelijk van je leeftijd over hoeveel haren er gemiddeld per vierkante meter op je hoofdhuid zitten. Het aantal haren daalt steeds als je ouder wordt. Als baby begin je met wel 1000 haren per vierkante meter. Waarbij er na 25 jaar nog maar 600 haren per vierkante meter van over blijven. 

 

Het effect van een haartransplantatie is blijvend

Het resultaat van een haartransplantatie is blijvend wat veel scheelt. Je hoeft namelijk niet om de 5 of 10 jaar opnieuw een haartransplantatie te ondergaan. Zodra je haarzakjes zijn hersteld van de ingreep, dan groeien ze door op de nieuwe plek op je hoofdhuid.

 

Er is verschil tussen kaalheid bij mannen en vrouwen

Mannen worden namelijk vaak op eenzelfde plek kaal en bij vrouwen is dit meer over de hoofdhuid verdeeld omdat het haar bij vrouwen vaak dunner wordt. 

 

Haarkliniek Omorfy

Heb jij wel eens last van een kale plek, haaruitval of een litteken op je hoofd die niet wenselijk is? Omorfy kan je hiervoor helpen. Neem een kijkje op de website van Omorfy of neem contact met ons op om erachter te komen hoe jij het beste geholpen kan worden.

 

https://omorfy.nl/