Bloghopper
Image default
Gezondheid

3 geestverruimende kruiden die je gewoon kunt bestellen

Problemen op de werkvloer, het hoge levenstempo en de veelheid aan alledaagse zaken zorgen voor een hoge mate van stress. Langdurige stress kan leiden tot een slecht humeur en zelfs depressieve stoornissen. Voordat je grijpt naar sterkere geneesmiddelen op recept, is het de moeite waard om legale geestverruimende kruiden met kalmerende eigenschappen te overwegen, zoals Kratom extract, Salvia en Damiana.

 De unieke medicinale eigenschappen van Kratom extract

De tropische boom Kratom groeit oorspronkelijk in Indonesië, Maleisië, Thailand en Papoea-Nieuw-Guinea. De bladeren van de Kratom worden vanwege de morfine-achtige effecten voor medicinale doeleinden gebruikt. De meeste gezondheidsvoordelen van kratom extract komen van de unieke chemicaliën en voedingsstoffen die in de bladeren van de plant worden aangetroffen, waaronder een grote verscheidenheid aan alkaloïden en andere organische stoffen die veel organen van het menselijk lichaam beïnvloeden. 

 In landen waar de boom van nature voorkomt, worden de bladeren vaak gekauwd. Kratom extract wordt verkocht als blad, poeder, extract, capsules, korrels of kauwgom en kan worden gerookt, gekauwd of als thee worden geconsumeerd. Kratom extract is rijk aan pijnstillende eigenschappen en kan snel pijn door het hele lichaam verlichten door het endocriene systeem te beïnvloeden. De hoeveelheid serotonine en dopamine die in het lichaam vrijkomt, neemt toe wanneer op de bladeren wordt gekauwd. Dit verlicht de pijn nóg meer. 

Kratom extract goed voor immuunsysteem

Onafhankelijke studies van verschillende alkaloïden in Kratom-bladeren hebben aangetoond dat de combinatie-effecten een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de kracht en veerkracht van het immuunsysteem. Extracten van de bladeren van Kratom, die van oudsher als kruiden worden gebruikt, bevatten vrije radicalen en antimicrobiële activiteit en zijn een natuurlijke bron van antioxidanten.

 De heilzame werking van Salvia

Salvia of salie wordt niet alleen gebruikt voor de productie van cosmetica en als specerij die de smaak van gerechten verbetert. De genezende eigenschap van saliethee stimuleert het lichaam om spijsverteringssappen te produceren. Salie heeft dankzij de specifieke reeks stoffen die het bevat een zeer brede toepassing in de geneeskunde gevonden. Salvia heeft niet alleen een geneeskrachtige werking, maar verbetert het ook je uiterlijk. 

Salvia heeft ook een positief effect op het welzijn. De bladeren bevatten aanzienlijke hoeveelheden etherische olie, waarvan de belangrijkste componenten cineol, thujon en kamfer zijn. Daarnaast bevat Salvia tannines en flavonoïden. De plant is ook een bron van organische zuren, caroteen en harsachtige verbindingen, evenals vitamine A, vitamine C, B-vitaminen, calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer en zink. 

 Damiana als afrodisiacum voor oudere koppels

Damiana is een ideaal kruid voor getrouwde stellen, oudere koppels en zeer drukke mensen. Het geneest niet alleen hoofdpijn, maar werkt ook als een afrodisiacum. Het blijkt dat de Maya’s deze plant al in de natuurgeneeskunde hebben gebruikt. De geschiedenis ervan gaat dus terug tot 400 vóór Christus. De Maya’s gebruikten het als afrodisiacum, voor ziekten van de lever en urinewegen, maar ook tegen hoofdpijn en duizeligheid. 

Damianabladeren hebben een zeer brede werking en zijn een waardevol adaptogeen. Adaptogenen zijn planten die de weerstand van ons lichaam tegen stress, vermoeidheid en traumatische ervaringen verhogen. Ze hebben doorgaans geen invloed op specifieke functies van ons lichaam, maar ze verhogen de weerstand tegen veranderende externe prikkels. Gebleken is dat Damianabladeren een geweldige werking hebben op de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel.