Bloghopper
Image default
Wijn

Wijnglazen waarbij geïnvesteerd is in de kwaliteit

Als je een wijn gaat uitzoeken pak je niet direct de goedkoopste uit het rek. Je wil jezelf graag laten overtuigen door bijzondere smaken. De Sommelier uit de wijnwinkel zal je hierbij helpen en al snel heb je flink geïnvesteerd in de kwaliteit van de wijn. Maar waarom zou je dan niet ook mogen investeren in de kwaliteit van je wijnglas? De kwaliteit tussen verschillende wijnglazen is groot. Als je kiest voor kwaliteit zal je merken dat de wijn ook beter gaat smaken. Jouw perfecte wijn gaat namelijk prachtig vloeien in een mooi wijnglas. Smaak gebeurt namelijk niet alleen met de neus, maar ook met je eigen ogen. Een goed paar wijnglazen draagt hieraan bij.

Wijnglazen die rekening houden met jouw smaakpapillen

Als je kiest voor kwaliteit, dan krijg je geen standaard paar wijnglazen. Bij het ontwerp en de productie is er echt rekening gehouden met de ontwikkeling van smaak. Een duidelijk kenmerk van kwaliteit is het glas zelf. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van glas. Zo maken de makers de glazen steeds dunner. Dit is niet om te besparen op materialen, maar om de lippen sneller in aanraking te laten komen met de wijn. De eerste aanraking met de wijn is namelijk belangrijk voor je beoordeling van de smaak. Een mooi dun glas zorgt voor de perfect overgang tussen het glas en jouw lippen.

Proeven begint met het bekijken van de wijn

Als je naar een wijnproeverij gaat leer je hoe je echt moet wijn proeven. Iets wat direct zal opvallen is dat proeven niet begint met het drinken van de wijn. Het begint met het bekijken van de wijn in het glas. De wijnglazen moeten hiervoor bijna perfect transparant zijn. Steeds meer ontwerpers houden zich dan ook bezig met het materiaal. Luxion loodvrij kristalglas is bijvoorbeeld een glassoort waarbij 90% transparant is. Dit zorgt ervoor dat je perfect door het glas heen kan kijken en je wijn kan beoordelen met het blote oog. Je komt dit type glas tegen bij RCR Cristalleria Italiana.

Glasmakers en Sommeliers werken samen aan het perfecte glas

We zien steeds vaker dat er voor het maken van wijnglazen een samenwerking ontstaat tussen glasmakers en Sommeliers. Samen werken ze aan het perfecte glas om uit te proeven en te drinken. De kennis van Sommeliers wordt vervolgens overgedragen aan de glasmakers. Uiteindelijk zorgt dit voor een prachtig paar wijnglazen. Wijnglazen waarbij echt is nagedacht over de smaak ontwikkeling en het versterken van de functionaliteit van het glas. Geef het glas weer z’n functie terug en laat je wijn er perfect in smaken!

https://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen/