Bloghopper
Image default
Telefonie

Welke telefoon heb ik? Zo kom je erachter

Je vraagt jezelf misschien af of het wel nodig is om te weten welke mobiele telefoon je hebt. Ja, en wel om verschillende redenen is het handig of belangrijk om meer over je smartphone te weten dan alleen het merk en de modelserie. Ontdek in dit blogartikel waarom dat zo is en hoe je kunt controleren welke smartphone je hebt. Lees snel verder!

Waarom moet ik weten welke smartphone ik heb?

“Wat voor mobiele telefoon heb ik precies?” is waarschijnlijk een vraag die weinig mensen zichzelf eens stellen. De meesten weten van welke fabrikant hun gsm-model is en tot welke modelserie deze behoort, zoals een Samsung Galaxy S23, een Apple iPhone 14 of een OnePlus Nord 2. Welke mobiele telefoon ik heb, wordt daarmee eigenlijk verduidelijkt, toch? Zo eenvoudig is het echter niet. Toestellen uit één serie mobiele telefoons hebben ook verschillen in uitrusting, waarvan sommige groter zijn. Als ik de naam van mijn mobiele telefoon weet, betekent dat niet noodzakelijk dat ik het model, het serienummer en/of het IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) weet. Maar waarom zou je uitzoeken welk smartphonemodel je precies hebt? Aan de ene kant is het handig als je de telefoons wilt vergelijken met je vrienden en kennissen. Vanwege de soms grote variatie, zelfs in individuele modelseries, kan een mobiele telefoon van het type S20, A32, etc. anders zijn ontworpen dan een tweede. Als je jouw smartphone wilt verkopen of hoesjes iPhone 12 van Casimoda wilt kopen, moet je om dezelfde redenen ook nauwkeurige informatie over het modelnummer weten.

Volg deze stappen

Er zijn verschillende manieren om het serienummer, het modelnummer en het IMEI-nummer van jouw telefoon te achterhalen. De eerste en waarschijnlijk de eenvoudigste optie is de verpakking controleren: kijk maar naar de doos van de telefoon, want daar zit altijd een sticker of label bij met deze informatie. Als je de verpakking niet hebt bewaard of de mobiele telefoon tweedehands hebt gekocht, moet je iets anders doen. Als het apparaat een verwijderbare batterij heeft, vind je er meestal een sticker onder met de modelnaam erop. Een derde optie is om de instellingen van je telefoon te raadplegen. Ook de naam van het apparaat vind je in de instellingen. Open het en scroll helemaal naar beneden. Hier vind je meestal het menu “Apparaat info”, “Over de telefoon” of “Mijn telefoon”. Selecteer deze en je krijgt een overzicht van alle relevante gegevens, waaronder het model-, serie- en IMEI-nummer. Het kan zijn dat je even moet scrollen in het overzicht. Succes!