Bloghopper
Image default
Media

Wat is Kodi?

Sinds enkele jaren is het mogelijk om op je TV of spelcomputer XBMC oftewel Kodi te draaien, maar wat kun je precies met Kodi doen en wat is Kodi?

Films kijken met Kodi

Kodi is gebaseerd op het oude XBMC ( Xbox Media Centre ) wat je vroeger op de oude Xbox spelcomputer kon draaien. Kodi is eigenlijk niets meer dan een stukje software die je geheel naar wens kunt aanpassen en kunt bewerken. Zo kun je er programma’s op installeren die het mogelijk maken om bijvoorbeeld naar je favoriete Youtuber te kijken en als je gek bent van muziek, dan kun je gebruik maken van de Spotify addon. De meeste mensen gebruiken Kodi om te kijken naar hun favoriete films en series.

Zodra je Kodi hebt geinstalleerd op bijvoorbeeld een mini-pc en die via HDMI aan je tv hebt verbonden kun je deze zogenaamde addons installeren. Er zijn op het internet tal van lijsten te vinden met beste addons voor Kodi die je zeker op weg zullen helpen om snel en eenvoudig naar je favoriete films en series te kunnen kijken.

Is Kodi illegaal?

Het antwoord is nee. Omdat je met Kodi niets download en alleen gebruik maakt van openbare streams is Kodi in Nederland niet illegaal. Wel komt het regelmatig voor dat bepaalde Kodi addons al dan niet tijdelijk offline raken, waardoor je op zoek moet naar een nieuwe addon voor je streams. Gelukkig staat Kodi vol met allerlei addons die je daarbij kunnen helpen. Mocht je er toch niet aan uit komen om een bepaalde addon te installeren, dan kun je het beste een Youtube handleiding bekijken of even het officiele Kodi forum bezoeken. Hier staan dagelijks allerlei mensen klaar om al je vragen te beantwoorden over het gebruik van Kodi XBMC.

Kost Kodi geld?

Kodi is open source software. Het is door iedereen gratis en vrij te gebruiken. Wel gebruiken veel mensen een klein pctje om ervoor te zorgen dat de streams snel worden ingeladen op de tv. Uiteraard zitten hier kosten aan verbonden, maar dit is niet noodzakelijk. Ook zou je eventueel Kodi kunnen draaien via je smartphone, mits deze snel genoeg is en genoeg schijfruimte bevat. Een klein pctje om aan te sluiten op je TV is bijvoorbeeld een Intel NUC. In deze mini-pc zit een kleine Intel i3 processor die voldoende kracht heeft om je Kodi streams in te laden op je televisie. Tevens zijn deze machines uitbreidbaar met een eventueel grotere harde schijf of werkgeheugen.

https://alletop5lijstjes.nl/beste-addons-voor-kodi/