Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Wat is een motormaaier

Motormaaiers worden vaak gezien als een grasmaaier, maar dat is niet terecht. Een motormaaier is voor het zware werk en is uitermate geschikt om tussen hoge bomen en struiken te maaien. De motormaaier wordt vooral ingezet bij boomgaarden, weilanden en plantages waar hoge grassen en onkruid woekert. Waar men vroeger de zeis inzette, is daar nu de motormaaier voor. Ze zijn dus echt voor het zware werk. Als we bijvoorbeeld de motormaaier van Tielbürger onder de loep nemen, dan zien we direct het verschil tussen een grasmaaier en een motormaaier. Alleen qua uitvoering ziet de motormaaier er al heel anders uit. Deze maaiers lopen op benzine en zijn uitgevoerd met trekkersbanden voor grip en wendbaarheid.

Motormaaiers met uithoudingsvermogen

De motormaaier is dusdanig uitgevoerd dat je op vrijwel elke plek kunt maaien, ook onder hekken en op ongelijk terrein. Het principe van de motormaaier is ook heel anders dan die van een grasmaaier. Motormaaiers zijn voorzien van een platte maaibalk waardoor je bij elk plekje kan komen. Deze maaibalken verschillen per type, hoe zwaarder de machine, hoe breder de maaibalk. Bij Tielbürger variëren de maaibalken van 71 tot 117 cm. Zij hebben hun machines uitgevoerd met een gepatenteerde tuimelas. Deze techniek zorgt er o.a. voor dat mesbreuk wordt geminimaliseerd.

Maaien en rijden in een handeling

Ook in de bediening tussen een grasmaaier en een motormaaier zit een groot verschil. Bij een motormaaier werk je met versnellingen en dat is bij een grasmaaier niet aan de orde. Het zwaarste model motormaaier van Tielbürger kent 7 versnellingen vooruit en 7 versnellingen achteruit en is uitermate eenvoudig om mee te werken. Bijzonder bij deze motormaaiers is ook dat ze voor de winter uitgevoerd kunnen worden met een sneeuwschuif, werkbreedte 1,00 of 1,25 m en de luchtbanden kunnen worden voorzien van sneeuwkettingen. Dat maakt een Tielbürger motormaaier uitermate functioneel.

http://www.donatvanderhorst.nl

Gerelateerde artikelen

Luxe badkamer in een tiny house

Wat maakt de Swissflex matras precies zo bijzonder?

Tuintegels: de keuze is reuze