Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Slaapkamers laten behangen

Een aantal jaar geleden hebben we onze slaapkamers en werkkamers laten behangen. Inmiddels is dit behang enorm verouderd en is het tijd om dit weer te laten vervangen. Dit wouden we graag op elke slaapkamer en werkkamer laten doen dus dit was een aardig groot project. Hiervoor zijn we dan ook opzoek gegaan naar een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Uiteindelijk vonden we al snel een behanger in Hengelo en kon het grote project al snel en vakkundig gerealiseerd worden. Het behang dat bij ons werd aangebracht is glasvliesbehang. Dit behang zorgt voor een glad afwerkresultaat. Glasvliesbehang is ook een veel sterker behang dan bijvoorbeeld papierbehang. Dit beschermt het behang goed tegen schokken en krassen. Vliesbehang is ook makkelijk te verwerken. Vliesbehang krimpt niet en zet ook niet uit als het nat wordt. Daarnaast heb je ook geen lijmtafel nodig bij het behangen. Je hoeft alleen de muur in te smeren met behanglijm en al gelijk kan je beginnen met plakken.

Waarom behangen?

Toen het tijd werd om het behang te gaan vervangen hebben we nog even lopen twijfelen tussen verven en behangen. Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor behang. Dit omdat behang langer meegaat dan een goed geverfde kamer. Ook kan je met behang een hele andere sfeer naar de kamer brengen en kan je echt een effect naar voren laten komen. Doordat het behang van een goede kwaliteit is en dus langer meegaat is het ook nog eens goedkoper dan wanneer je het laat verven. Verf moet je namelijk na een tijd weer overschilderen om het mooi te kunnen houden.

Airco laten plaatsen

Wij waren helemaal klaar met het thuiswerken in een te warme kamer. Op onze werkkamers waar wij tegenwoordig veel thuiswerken is het in de zomertijd vaak veel te warm. Dit ging ten koste van de kwaliteit van ons werk en daarom hebben we ervoor gekozen om op beide kamers een airco te plaatsen. Deze hebben we laten installeren door Zipes Enschede. Nu kunnen we tijdens de warme dagen weer goed werken op onze werkkamer.