Bloghopper
Image default
Bedrijven

Wat houdt het in om friends with benefits te zijn?

Wat betekent het om friends with benefits te zijn met iemand? Er wordt verondersteld dat een relatie betekent dat je niet ook vrienden kunt zijn met iemand anders. En hoewel dat niet waar is, is het belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen vrienden zijn en casual met iemand naar bed gaan.

Hoe vind je een friend with benefits?

De eerste stap bij het vinden van friends with benefits is weten wat je wilt. Als je in een relatie zit en op zoek bent naar ongedwongen seks, dan is dat prima, maar wees er eerlijk over. Als je iets meer wilt dan alleen seks, doe dan niet alsof het niets serieus is of je tijd waard.

Je kunt krijgen wat je wilt – of in ieder geval een deel ervan – door duidelijk te zijn over wat het precies is dat je aanspreekt wanneer je iemand kiest als een friend with benefits. Je kunt deze lijst zelfs opschrijven en een oogje in het zeil houden voor potentiële kandidaten die hieraan voldoen (of in ieder geval in de buurt komen).

Misschien moet je ook beslissen hoe belangrijk bepaalde kwaliteiten zijn in je besluitvormingsproces; doen ze ertoe? Hoe belangrijk zijn ze? Is er iets anders belangrijk genoeg om te overwegen boven hen?

Werken friends with benefits?

Friends with benefits kan leuk zijn, maar ook verwarrend. Het is belangrijk om duidelijk te zijn over wat de verwachtingen zijn, waar je naar op zoek bent en waar je niet naar op zoek bent. Als jij op zoek bent naar een serieuze relatie en zij niet, dan zal het niet goed uitpakken.

Als iemand open is over zijn bedoelingen vanaf het begin, dan is het veel makkelijker om ervoor te zorgen dat beide partijen op dezelfde pagina zitten voordat je betrokken raakt in iets meer dan vriendschap (en als iemand helemaal niet open is over zijn bedoelingen … nou dan proberen ze misschien iets te verbergen!)

Hoe je dingen casual houdt en voorkomt dat je gekwetst wordt

Als het om casual daten gaat en je alles ongedwongen wilt houden en wilt voorkomen dat je gekwetst wordt, zijn hier wat tips:

Raak niet te gehecht. Het is altijd het beste om je verwachtingen laag te houden, zodat je niet teleurgesteld of gekwetst raakt als het niet werkt. Je bent eigenlijk alleen vrienden met voordelen omdat jullie allebei seks willen, maar het is belangrijk om dit feit niet te vergeten. Het hebben van een emotionele band kan dingen ingewikkeld en rommelig maken, en dat is het laatste wat een van jullie wil 

Verwacht geen exclusiviteit. Je denkt misschien dat ze het niet erg zullen vinden als er andere mensen in je leven komen op een bepaald moment (of zelfs tijdens de relatie), maar dit is niet altijd waar! Ze kunnen jaloers worden als ze van al je andere relaties weten en daardoor misschien zelfs geen interesse meer hebben in seks met je; bovendien zal er geen emotionele band zijn tussen twee mensen die achter elkaars rug om met anderen naar bed gaan.