Bloghopper
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten als je een schilder wilt inschakelen?

Schilderen is een klus die veel mensen zelf oppakken. Het is nou immers niet zo ingewikkeld. Toch kan het soms handiger zijn om het schilderwerk uit te besteden aan een schilder. Een schilder heeft veel ervaring en kan de klus veel sneller uitvoeren. Het is wel goed om te letten op een aantal zaken als je een schilder wil inschakelen voor het schilderwerk. Als je benieuwd bent naar deze zaken, dan kan je hieronder verder lezen. Hopelijk heb je er wat aan. 

De expertise 

Het allereerste waar je op zal moeten letten, is de expertise van de schilder. Het zou natuurlijk hartstikke zonde zijn als de schilder geen goed werk oplevert. Het is normaal dat je even vraagt naar de achtergrond van de schilder. Vergeet daarbij niet te informeren naar de keurmerken 

Als je online op zoek gaat naar een schilder, dan is de kans groot dat je reviews tegenkomt van andere mensen. Hiermee kan je de keuze wat makkelijker maken, omdat je de ervaringen van andere mensen weet. Misschien kan je wel in de omgeving vragen of mensen al eens een goede schilder hebben ingeschakeld. Dan hoef je natuurlijk niet eens meer verder te zoeken. 

De afspraken

Op het moment dat je een schilder hebt gekozen, is het belangrijk dat je goede afspraken maakt. Denk aan de prijs en de mogelijke garantie in het geval dat de klus niet goed wordt uitgevoerd. Als je geen afspraken maakt, heb je ook niks om op terug te vallen als er iets misgaat. Bespreek dus elk punt goed met de schilder. 

Je kan ervoor kiezen om de gemaakte afspraken op papier te zetten. Zo weet iedereen wat er wordt verwacht. Hiermee kan je uiteindelijk altijd de onnodige problemen voorkomen. Dit is overigens heel normaal, dus voel je niet bezwaard om de afspraken vast te leggen. 

De kosten 

De kosten voor de schilder zijn uiteraard ook belangrijk. Want wat kost een schilder en wat zijn de kosten voor kozijnen schilderen? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Denk aan de hoeveelheid muren die geschilderd moeten worden. Het is goed om van tevoren al voor jezelf te noteren wat er moet gebeuren. Geef dit vervolgens allemaal door aan de schilder. Zo kan de schilder veel sneller een offerte uitspreken en kunnen jullie tot een akkoord komen over de prijs. 

Er zit overigens wel verschil in de tarieven van een schilder. Sommige schilders berekenen het tarief bijvoorbeeld per uur. Dat is in veel gevallen gunstiger. Maak hier van tevoren al goede afspraken over, maar betaal nooit het volledige bedrag van tevoren. Het zou vervelend zijn als de schilder vervolgens niet komt opdagen. Wees dus voorzichtig.