Bloghopper
Image default
Winkelen

Trends in baby- en kinderkleding voor lenteseizoen 2021

Ben jij trotse ouder van een schattige peuter of kleuter? Dan wil je natuurlijk ook dat jouw zoon of dochter hip gekleed gaat. Jouw kind is de knapste van het hele schoolplein. Met gave kinderkleding komt dat nog net even iets meer tot uiting. Ben je op zoek naar leuke items en wil je kindermerkkleding via Hippemensjes kopen? In dit artikel lees je wat de trends zijn. 

Neutrale en kalme kleuren 

Schreeuwerige kleuren zijn een beetje uit de mode. Wat je nu veel ziet bij kinderen zijn de meer kalme en neutrale kleuren. Denk hierbij aan okergeel, terracotta, ecru, lichtgrijs en oudroze. Deze kleuren zijn leuk te combineren met een spijkerbroek of een chino in zandkleur. Deze trendy kleuren zie je nu ook veel in de shop bij de babykleding van Hippemensjes

Iets anders dan roze en blauw 

De standaard kleuren als blauw voor jongens en roze voor meisjes zijn nu redelijk uit de mode. Ouders van nu kiezen tegenwoordig voor heel veel andere kleuren. Momenteel kan het allebei en zie je zelfs roze overhemden bij jongens. Twintig jaar geleden was dit nog ondenkbaar. Er zijn kledingstukken die zowel door jongens als meisjes gedragen kunnen worden. 

Schip Ahoi: de schipperslook is weer hip 

De schipperslook is eigenlijk een tijdloze look en toch weer helemaal terug van weggeweest. De winkels en online shops staan nu vol met kleding in marineblauw, gestreepte truien en bootschoenen. Eigenlijk is dit een heerlijke trend voor ouders. De kleding zit comfortabel en op de donkere kleding zie je de vlekken niet zo snel. Bovendien staan de kleuren blauw, wit en rood bij ieder kind. Het maakt niet uit of je kindje blond of donker is. De marinelook laat elk kindje stralen. 

Motieven en prints mogen er weer zijn 

De kleuren van de kleding zijn dan misschien wat minder opvallend. Uit de band springen doet men tegenwoordig met leuke motieven en prints. Vooral de bloemetjesrokken en -jurken worden nu door veel meisjes gedragen. Eerlijk is eerlijk, het staat allemaal ontzettend schattig. Zowel jongens als meisjes dragen in dit seizoen ruiten, strepen en stippen. Dit natuurlijk wel in de kleuren die hip zijn dit seizoen. Combineer de leuke prints met stoere boots om hem of haar de blits te laten maken. 

Je kind als echte mini-me

Kinderen trekken vaak de kleding van hun ouders uit de kast. Meisjes lopen op de hakken van mama en jongetjes trekken de schoenen van papa aan. De kleding van vader of moeder is nog een beetje groot. Daarom verkopen veel shops kleding die er ongeveer hetzelfde uitziet als die van de ouders. Alleen bij kinderen is het net even iets schattiger. Door de matchende kleding ziet iedereen welk schattig kindje bij jou hoort. Je kind is het mooiste bezit in de wereld en daar ben je heel trots op.